Algis Čaplikas: žmonės pavargo matyti Lietuvą, stumdomą kaip futbolo kamuolį tarp konservatorių ir socialdemokratų

Algis Čaplikas: žmonės pavargo matyti Lietuvą, stumdomą kaip futbolo kamuolį tarp konservatorių ir socialdemokratų

Vilniuje, V. Kudirkos aikštėje, pirmadienį Liberalų ir centro sąjunga pristatė "Trečiojo kelio knygos" projektą. Pasak liberalcentristų lyderio, Seimo vicepirmininko Algio Čapliko, knygą pildyti galės visi Lietuvos žmonės, išsakydami savo mintis, idėjas ir lūkesčius aktualiausiomis Lietuvai temomis.

Knyga bus rašoma per visą pirmadienį prasidedančio liberalcentristų žygio per Lietuvą laiką. Jo metu žadama aplankyti miestus, miestelius ir kaimus visoje Lietuvoje, asmeniškai bendrauti su visos Lietuvos žmonėmis.

Liberalų ir centro sąjunga kvies visus norinčius knygoje teikti siūlymus, kaip valdžia turėtų tvarkyti kasdienį gyvenimą, kvies kritikuoti jau priimtus sprendimus ir pateikti naujų. Pasak A. Čapliko, liberalcentristai nori išgirsti, "kuo kvėpuoja ir gyvena kiekvienas šalies gyventojas".

Žygį po Lietuvą liberalcentristai pradeda pirmadienį apsilankymu Vievyje ir Grigiškėse. Kiek tiksliai miestų ir miestelių žygio metu aplankys liberalcentristai, tiksliai A. Čaplikas naujienų agentūrai ELTA pasakyti negalėjo, tačiau, teigė jis, bus stengiamasi aplankyti kuo daugiau.

"Tikslas - ne aplankyti didžiuosius miestus, o pasiekti mažus kaimelius arba vietoves, kur žmonės pasiilgę tos gyvosios valdžios, tikrosios valdžios. Aš manau, jie turi ką pasakyti valdžiai, o tai yra svarbiausia", - Eltai sakė liberalcentristų lyderis.

Pasak A. Čapliko, vieno aiškaus scenarijaus, kuris būtų visose vietose, žygio dalyviai neturi - kai kur liberalcentristai kvies žmones burtis viešose vietose ir diskutuoti apie Lietuvos ateitį, kai kur bus apsilankoma žmonių namuose.

"Kai kur bandysime kviesti, kai kur į sodybas, trobas eisime. Įvairiai. Nėra tokio griežto scenarijaus. Kaip skyriai susiorganizuos, kaip kandidatai suorganizuos, viskas priklausys nuo to", - sakė jis.

Būtent bendravimą su paprastais žmonėmis, atsižvelgimą į jų nuomonę rašant programą liberalcentristų lyderis ir pateikė kaip pagrindinį partijos išskirtinį bruožą prieš rinkimus.

"Mes nebijome žmonių. Mes einame į žmones. Ir tikrai mes norime turėti jų programą, Lietuvos programą. Tas futbolas tarp socdemų ir konservatorių, jis jau nuvargino Lietuvą. Tarkime, atominės elektrinės projektas: vieni iš principo balsuoja "prieš" net nemąstydami, o kiti griauna tai, ką kiti padarė. Taip ir stumdo tą Lietuvą kaip futbolo kamuolį. Lietuvai reikia kitokios valdžios, stabilesnės", - pabrėžė A. Čaplikas.

"Be abejo, neslepiame, tai yra rinkimų akcija. Mes tikrai stengiamės dalyvaudami rinkimuose paklausti žmonių, kokios Lietuvos jie nori. Tegu jie patys parašo savo programą", - sakė Seimo vicepirmininkas.

A. Čaplikas žadėjo, kad susitikimų metu išsakyti žmonių pasiūlymai atsispindės šių metų liberalcentristų rinkimų programoje, taip pat bus suformuota ir atskira veiksmų programa, kuri bus kaip antroji rinkimų programa, "paliesta, įkvėpta žmonių, jų rūpesčių ir norų".

"Mes pildysime programą, žiūrėsime, ir po rinkimų tai bus veiksmų programa, kuri bus suformuota Lietuvos žmonėms. Partijos programą mes turime, o dar gali atsirasti ir veiksmų programa, ką reikia svarbiausio padaryti per pirmuosius kitos valdžios metus", - kalbėjo jis.

Liberalcentristų lyderis taip pat sakė, kad knygai pasiūlymai teikti bus galima ir internetu, todėl, pasak jo, prie programos rašymo galės prisidėti kiekvienas, turintis interneto prieigą.

Žygį po Lietuvą liberalcentristai žada baigti maždaug spalio 10 d. - prieš pat Seimo rinkimus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder