Andrius Kubilius: ekspertai turi diskutuoti dėl VAE, bet projekto stabdyti tai neturi

Andrius Kubilius: ekspertai turi diskutuoti dėl VAE, bet projekto stabdyti tai neturi

Energetikos ekspertai turėtų diskutuoti dėl planuojamos statyti Visagino atominės elektrinės (VAE), bet paties projekto įgyvendinimo tai stabdyti neturi, mano Premjeras Andrius Kubilius.

"Yra daug įvairiausių siūlymų stabdyti projektus, kurių įgyvendinimas iš tikrųjų labai svarbus. Labai paprastai pasakysiu - yra siūloma ir toliau nieko nedaryti mūsų energetikos sektoriuje, o tai reiškia, kad yra siūloma toliau palikti mūsų energetikos sektorių tokį, koks jis buvo per visus 22 nepriklausomybės metus, kai esame 100 proc. priklausomi nuo vienintelio dujų tiekėjo "Gazprom", - antradienį Lietuvos radijui sakė A. Kubilius.

Vis dėlto Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad ekspertų diskusija Seime, kurioje diskutuotų ir Energetikos ministerijos, ir tarptautinių kompanijų atstovai, galėtų būti surengta, tačiau prieš tai turi būti susipažinta su jau esamų ekspertinių tyrimų išvadomis.

"Nepriklausomų ekspertų išvadų rengiant šį projektą yra parengta labai nemažai. Pradedant nuo Kauno technologijos instituto, VU, Energetikos instituto ekspertizių, darytų dar prie premjero Brazausko ir premjero Kirkilo, baigiant tarptautiniais ekspertais. (...) Tik turėtume tas ekspertizių išvadas atidžiai perskaityti, susipažinti ir diskutuoti ekspertiniu lygiu", - kalbėjo ministras pirmininkas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder