Andrius Kubilius laukia premjero žadėtų darbo grupių

Andrius Kubilius laukia premjero žadėtų darbo grupių

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius oficialiai kreipėsi į Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių, sveikindamas naująją Vyriausybę su pirmuoju darbo mėnesiu ir klausdamas dėl garsiai išreklamuotų, tačiau vis dar nesudarytų darbo grupių likimo.

"Džiaugiuosi, kad naujoji Vyriausybė žada tęsti daugelį XV Vyriausybės pradėtų darbų: patvirtino XV Vyriausybės sudarytą šių metų biudžetą, svarsto tęstinius projektus, siūlo dar mūsų Vyriausybės parengtą gyvenamųjų pastatų renovacijos modelį, atmeta savų ministrų viešai išsakomus siūlymus išlaidauti ir svarsto apie tęstinumą energetikos srityje", - teigiama A. Kubiliaus kreipimesi.

Opozicijos lyderis stebisi, kad per mėnesį naujoji Vyriausybė ir Ministras Pirmininkas vis dar nesugebėjo įstatymų nustatyta tvarka suformuoti viešai deklaruotų ir svarbių dviejų darbo grupių: nacionalinės energetikos nepriklausomybės strategijos nuostatoms svarstyti ir mokesčių sistemos pertvarkai parengti.

Oficialiame opozicijos lyderio kreipimesi į Ministrą Pirmininką A. Butkevičių prašoma atsakyti, ar Premjerą tenkina tokie darbo tempai ir kokios priežastys (politiniai nesutarimai koalicijos viduje, negebėjimas suformuluoti tikslių užduočių darbo grupėms, ekspertų nenoras dalyvauti grupių veikloje) neleidžia tokių Vyriausybės veiklai svarbių darbo grupių sudaryti efektyviau ir operatyviau.

Opozicija norėtų, jog Premjeras viešai pasakytų, kada darbo grupės bus sudarytos, kokie asmenys dalyvaus jų veikloje ir kokios užduotys grupėms bus keliamos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder