Andrius Kubilius nesvarsto, ar Gediminas Kazlauskas turi atsistatydinti

Andrius Kubilius nesvarsto, ar Gediminas Kazlauskas turi atsistatydinti

Premjeras Andrius Kubilius trečiadienį sakė nesvarstąs dėl aplinkos ministro Gedimino Kazlausko atstatydinimo.

"Aš tikrai to nesvarstau. Ne ministrų personalijos kartais yra problema, o pačių problemų mastas", - sakė A. Kubilius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį teigė pastebinti aplinkos ministro Gedimino Kazlausko neveiklumą ir kad jo darbą turėtų apsvarstyti valdančioji koalicija. Po šalies vadovės kritikos G. Kazlauskas teigė trauktis neketinąs ir jaučiąs premjero palaikymą.

Pasak premjero, sritys, dėl kurių kritikuojamas G. Kazlauskas, yra visos Vyriausybės bendras reikalas.

"Atskiros sritys - tokios kaip atliekų tvarkymas, daugiabučių renovacija, teritorijų planavimas - yra mūsų nuolatinio, bendro dėmesio reikalas, tai nėra vieno atskiro ministro reikalas, tikrai siekiame čia permainų, bet kai kuriose iš tų sričių labai greitų permainų kažin ar galima racionaliai tikėtis, nors tikrai jų ir norėtųsi", - sakė A. Kubilius.

Premjeras teigė, kad prezidentės minėtos problemos bus aptartos koalicijos pasitarime.

"Aš manau, kad konstruktyviai bendradarbiaujant, įsiklausant ir į Seimo nuomonę, kuri kartais būna kitokia nei mūsų, pavyzdžiui, dėl teritorijų planavimo, įsiklausant į Prezidentės pasiūlymus, mes sieksime, kad permainos tose srityse būtų realizuojamos kuo efektyviau, ir aptarsime visas problemas koalicijos pasitarime", - sakė Vyriausybės vadovas.

A. Kubiliaus vadovaujamoje vadinamoje Permainų Vyriausybėje yra pasikeitę penki ministrai. Pagal Konstituciją, jei pasikeičia daugiau kaip pusė ministrų, Vyriausybė turi pasitikrinti pasitikėjimą Seime, iš naujo gauti Seimo įgaliojimus, priešingu atveju - turi atsistatydinti.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder