Andrius Kubilius: "Po Viktoro Uspaskicho kritikos Vyriausybei galėtų sekti politinės skyrybos"

Andrius Kubilius: "Po Viktoro Uspaskicho kritikos Vyriausybei galėtų sekti politinės skyrybos"

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius mano, kad po Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho kritikos Algirdo Butkevičiaus Vyriausybei galimas ir politinių skyrybų variantas, tačiau jis abejoja, kad tai įmanoma Lietuvoje.

„Lyginant su senesnės demokratijos valstybių patirtimi, tai toliau nuosekli seka būtų tokia: arba valdanti koalicija priverstų vieną iš lyderių, tai yra Viktorą Uspaskichą, atsiimti tokį pareiškimą, arba nuosekliai sektų skyrybos. Bet Lietuvoje su šita valdžia gali būti ir visai kitaip, nes vienas dalykas, kas juos vienija, tai labai stiprus prisirišimas prie užimamų kėdžių, ir tai labiau vienija negu kokie nors pareiškimai“, – pirmadienį žurnalistams sakė A. Kubilius.

Jo vertinimu, V. Uspaskicho pareiškimas apie tai, kad šios koalicijos suformuota Vyriausybė yra silpniausia per visą Lietuvos istoriją, „yra drastiškas pareiškimas“.

„Aš atkreipčiau dėmesį į tai, kad toks pareiškimas buvo padarytas ne ekspromtu, bet pareiškimas buvo padarytas raštu, tai reiškia, kad jis yra apgalvotas“, – sakė A. Kubilius.

Kaip primena ELTA, V. Uspaskichas A. Butkevičiaus Vyriausybę, kurioje dirba ir jo partijos ministrai, vadina silpniausia, kokią yra matęs.

„Per savo gyvenimą dar nesu matęs tokios silpnos Vyriausybės, kai per metus nebūtų priimtas nė vienas padorus ir atsakingas sprendimas. Todėl A. Butkevičiaus nuomonė dėl mano neliečiamybės šiuo atveju man yra visai neįdomi. Lygiai taip pat man neįdomu, kaip balsuos socialdemokratai Seime. Man rūpi, kad būtų gerbiama Konstitucija ir laikomasi įstatymų“, – pareiškė V. Uspaskichas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder