Andrius Kubilius: "Tai stipriausias Prezidentės skaitytas metinis pranešimas"

Andrius Kubilius: "Tai stipriausias Prezidentės skaitytas metinis pranešimas"

Seimo opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus vertinimu, antradienį Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės Seime skaitytas metinis pranešimas yra labai stiprus, tai turbūt stipriausias šalies vadovės skaitytas metinis pranešimas.

"Mano įsitikinimu, tai labai stiprus pranešimas, jeigu galėčiau būti vertintojas, tai turbūt stipriausias Prezidentės skaitytas metinis pranešimas", - žurnalistams sakė A. Kubilius.

Jo nuomone, būtų tikrai verta kurti naują tradiciją ir po tokio pranešimo Seime surengti net ir specialią diskusiją. Pasak A. Kubiliaus, Prezidentė gebėjo labai tiksliai ir kartais labai subtiliai įvardinti tikrai esminius ir pasiekimus, ir iššūkius, ir darbus, kuriuos reikia toliau atlikti.

"Aš noriu padėkoti Prezidentei už tikrai labai stiprų metinį pranešimą, įvardinantį tai, kas ir mums atrodo yra labai svarbu, ko iki šiol Lietuvoje ne visada pavykdavo įvardinti. Turiu omenyje ir geopolitinius iššūkius, susietus su energetikos reikalais, ir su tuo mūsų pagrindiniu rūpesčiu - tai yra rūpintis kiekvieną dieną, kiekvienam savo darbe matyti žymiai didesnę prasmę, žvelgiant į tą aplinką, kurioje Lietuva turi kurti savo sėkmės istoriją", - sakė A. Kubilius.

Prezidentė D. Grybauskaitė antradienį Seime skaitė savo ketvirtąjį metinį pranešimą.

Jame, kaip įpareigoja Konstitucija, valstybės vadovė apžvelgė padėtį šalyje, vidaus ir užsienio politiką. Pernai šalies vadovė metinį pranešimą pristatė birželio 7-ąją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder