Andrius Kubilius: "Vytenio Povilo Andriukaičio ateitis yra valdančiosios koalicijos rankose"

Andrius Kubilius: "Vytenio Povilo Andriukaičio ateitis yra valdančiosios koalicijos rankose"

Interpeliacija sveikatos apsaugos ministrui socialdemokratui Vyteniui Povilui Andriukaičiui priklausys nuo pačių valdančiųjų susitarimo, sako Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

„Akivaizdu, kad ministro ateitis, perspektyva yra pačios valdančiosios koalicijos rankose. Ir tai, kiek čia kiekviena partija gins savo poziciją, kiek jie sutars dėl kažkokių reikalingų permainų ar išsaugojimo to tariamo stabilumo su visomis ministro klaidomis – tai čia jų apsisprendimo reikalas“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė A. Kubilius.

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas penktadienį užregistravo Seimo narių grupės pateiktą interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui V. P. Andriukaičiui ir perdavė ją pačiam ministrui bei Seimo nariams.

Interpeliaciją pasirašė 31 Seimo narys, tarp jų – ir pats ministras, primena ELTA.

Interpeliacijos tekstą pasirašė Seimo Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų nariai, Mišrios Seimo narių grupės atstovai.

Interpeliacijos iniciatoriai pateikia ministrui 23 klausimus.

V. P. Andriukaičio klausiama, kodėl šiemet daugiau nei dešimtadaliu sumažintas sveikatos priežiūros įstaigų finansavimas, kodėl ligoninių medikai verčiami eiti nemokamų atostogų ir kodėl dėl to turi kentėti pacientai bei gydymo kokybė.

Ministro prašoma atsakyti, kodėl jis ir toliau priešina viešąjį bei privatų sveikatos apsaugos sektorių, siekdamas apriboti pacientų teisę laisvai rinktis prieinamas gydymo paslaugas ir gydytoją. Klausiama, kodėl ministras savo veikla ir toliau neatsižvelgia į Konstitucinio Teismo išaiškinimą, kuriuo remiantis valstybė įpareigota užtikrinti sąžiningą konkurenciją sveikatos priežiūros sistemoje, vengiant bet kokių diskriminacinių principų.

V. P. Andriukaičio reikalaujama atsakyti, kodėl jis savo pareiškimais prisideda prie nelegalių atsiskaitymų gydymo įstaigose toleravimo ir skatinimo.

Ministrui primenama, kad 2013 m. gegužės mėnesį Premjerui ir Vyriausybei įteikta daugiau nei 30 tūkst. pilietinės iniciatyvos „Teisė pasirinkti“ parašų – tiek Lietuvos gyventojų pasisakė už prieinamą ir šiuolaikišką gydymą, nepalaikydami ministro politikos.

Pagal Seimo statutą, Vyriausybės narys, kuriam pateikta interpeliacija, privalo ne vėliau kaip per 2 savaites perduoti Seimo Pirmininkui raštišką atsakymą, su kuriuo supažindinami Seimo nariai. Seimas, gavęs atsakymą į interpeliaciją, sesijos metu turi jį apsvarstyti savo posėdyje ne vėliau kaip per 5 darbo dienas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder