Apklausa: didesnei daliai Lietuvos gyventojų gyvenimas negerėja

Apklausa: didesnei daliai Lietuvos gyventojų gyvenimas negerėja

Kad šalyje reikalai iš esmės krypsta į gerąją pusę mano beveik 40 proc. Lietuvos gyventojų, o kad jie blogėja - apie 60 proc., rodo naujausias visuomenės nuomonės tyrimas.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu spalio 28-lapkričio 8 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės "Baltijos tyrimai" atliktos apklausos duomenimis, šių metų lapkritį beveik keturi iš dešimties (38 proc.) apklaustų 15 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų atsakė, kad pastaruoju metu reikalai Lietuvoje iš esmės krypsta į gerąją pusę, o šeši iš dešimties (61 proc.) apklaustųjų teigė, kad reikalai šalyje blogėja. 1 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Tiek lyginant su spalio mėnesio apklausa, tiek ir su gyventojų atsakymais prieš metus (2014 metų lapkritį) gyventojų nuomonė šiuo klausimu nepasikeitė.

Didesni optimistai yra jaunimas iki 30 metų (57 proc. pastebi pagerėjimą), didmiesčių gyventojai (45 proc.), respondentai su aukštuoju išsilavinimu (55 proc.) bei gaunantys didžiausias šeimos mėnesio pajamas - per 800 eurų (52 proc.), specialistai ir tarnautojai (57 proc.) bei respondentai, kurie savo politines pažiūras apibūdina kaip dešiniąsias (52 proc.).

Daugiau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės (71 proc. mano, kad reikalai blogėja), gyvenantys kaime (70 proc.), respondentai su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu (69 proc.) bei su mažiausiomis šeimos pajamomis - iki 450 eurų per mėnesį (74 proc.), pensininkai (74 proc.), bedarbiai ir namų šeimininkės (75 proc.), lenkų tautybės gyventojai (80 proc.).

Kad reikalai Lietuvoje pastaruoju metu gerėja daugiau nurodė trijų partijų rėmėjai - Liberalų sąjūdžio (57 proc.), Socialdemokratų partijos (50 proc.) bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (48 proc.).

Labiausiai padėtimi šalyje nepatenkinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (84 proc. iš jų mano, kad reikalai blogėja), Darbo partijos (76 proc.) ir partijos Tvarka ir teisingumas (67 proc.) rinkėjai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder