Apklausa: patikimiausi - Priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, nepatikimiausi - Seime

Apklausa: patikimiausi - Priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, nepatikimiausi - Seime

Viešoji nuomonė apie Lietuvos valstybėje veikiančias visuomenės institucijas rudenį išlieka tokia pati kaip prieš kelis mėnesius ar metus - kaip buvo geriausiai vertinama ugniagesių gelbėtojų veikla, taip ir išliko. Seimui ir Vyriausybei niekaip nepavyksta pasistūmėti aukščiau.

Spalio mėnesį net 82 proc. Lietuvos gyventojų pasitikėjo Priešgaisrine gelbėjimo tarnyba.

Prie labiausiai vertų pasitikėjimo viešosios nuomonės apklausos dalyviai priskyrė ir Prezidento tarnybą, atiduodami jai 69 proc. apklausos balsų. Sielovados institucijai - Bažnyčiai - teko 67 proc., krašto apsaugai - 60 proc., Konstituciniam Teismui - 53 proc. ir Lietuvos bankui - 52 proc.

Kiekviena šių institucijų pasitikėjo daugiau nei pusė suaugusių šalies gyventojų.

Dar dviem institucijomis šalies gyventojai daugiau pasitikėjo nei nepasitikėjo - Valstybės sienos apsaugos tarnyba bei profsąjungomis.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu spalio 20-30 dienomis atliktos apklausos duomenimis, labiausiai šalies gyventojai nepasitikėjo Seimu ir Vyriausybe.

Nepasitikėjimą tautos išrinktiesiems deklaravo 83 proc. respondentų, Vyriausybei - 77 proc.

Daugiau kaip pusė suaugusių šalies gyventojų nepasitikėjo ir teismais - 66 proc., prokuratūra - 62 proc., komerciniais bankais - 56 proc. bei muitine - 54 proc.

Per mėnesį nuo rugsėjo viešosios nuomonės apklausos 3 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, pasitikinčių Bažnyčia, 2 procentiniais punktais pagerėjo Seimo vertinimas.

Nuo rugsėjo mėnesio 5 procentiniais punktais sumažėjo pasitikinčių "Sodra", o 4 procentiniais punktais krito pasitikėjimas Lietuvos banku bei komerciniais bankais.

Pasitikėjimas kitomis institucijomis pakito nedaug.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder