Buvusiems SNORO vadovams nebereikės registruotis policijoje

Buvusiems SNORO vadovams nebereikės registruotis policijoje

Penktadienį Londone atversta nacionalizuoto banko "Snoras" pagrindinių akcininkų Raimondo Baranausko ir Vladimiro Antonovo ekstradicijos į Lietuvą byla.

Vestminsterio magistratų teismas R.Baranauskui ir V.Antonovui sušvelnino kardomąsias priemones - jiems nebereikės registruotis policijos nuovadoje. V. Antonovas po posėdžio sakė, kad ši byla yra politinė ir jiems pavyks tai įrodyti dar Londone. R.Baranausko ir V.Antonovo ekstradicijos byla Londone nagrinėjama nuo 2011 metų lapkričio pabaigos, patys įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai.

Penktadienį vyko parengiamasis teismo posėdis. Artimiausias teismo posėdis nukeltas į liepos 6 dieną.

Paskutinis teismo posėdis Vestminsterio magistratų teisme vyko kovo pabaigoje. Tuomet teismas nusprendė laukti „Wikileaks” įkūrėjo Džuliano Asandžo (Julian Assange) ekstradicijos bylą nagrinėjančio Aukščiausiojo teismo Londone sprendimo. Šios dvi bylos yra susijusios procedūriniais veiksmais, todėl prokuroras "Snoro" akcininkų byloje pageidavo remtis garsiojo slaptų duomenų nutekintojo likimą nagrinėjančio teismo praktika.

Abu buvę banko vadovai pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R.Baranauskas - ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder