Dalia Grybauskaitė iš Davoso: "Google" nori atidaryti biurą Lietuvoje

Dalia Grybauskaitė iš Davoso: "Google" nori atidaryti biurą Lietuvoje

Pasaulio ekonomikos forume Davose, Šveicarijoje, pirmą kartą dalyvaujanti Prezidentė Dalia Grybauskaitė numačiusi neformalioje aplinkoje susitikti su Vokietijos, Ukrainos ir Gruzijos vadovais. Prezidentės teigimu, suinteresuotumą investuoti mūsų šalyje rodo ir didžiausios pasaulio kompanijos - "Google", "Nasdaq" bei biotechnologijų ir farmacijos bendrovė "Termo Fisher".

Tarp planuojamų susitikimų - pokalbis su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generaliniu sekretoriumi Ancheliu Gurija (Angel Gurria). Lietuva šiemet planuoja pradėti derybas dėl stojimo į EBPO, anksčiau A. Gurija yra teigęs, kad Vilnius yra gerai pasiruošęs stojimo procesui.

"Tai labai svarbus Lietuvai susitikimas. Jo metu aptarsime, ką dar Lietuva turi padaryti prieš pradedant derybas, kas yra jau padaryta", - LRT radijui sakė šalies vadovė.

Pasak D. Grybauskaitės, investavimo galimybėmis Lietuvoje besidominti "Google" Vilniuje norėtų atidaryti savo biurą, o biržos paslaugas teikianti JAV "Nasdaq" bendrovė Lietuvoje taip pat planuoja įkurti naują savo centrą.

"Turime interesą, visi nori bendrauti ir susitikti. Ko gero, tie papildomi darbai užims daug daugiau laiko ir energijos, ir jie bus, ko gero, gerokai naudingesni ir svarbesni negu tiesioginis kalbėjimas viename iš diskusinių forumų", - kalbėjo Prezidentė. ELTA primena, kad trečiadienį Lietuvos vadovė Davose taip pat skaitys pagrindinį pranešimą diskusijoje apie geoekonomikos įtaką energetikai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder