Dalia Grybauskaitė: minimalią algą galima kelti iki 900 litų

Dalia Grybauskaitė: minimalią algą galima kelti iki 900 litų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, jog yra visos galimybės minimalią mėnesio algą (MMA) kelti šimtu litų, iki 900 litų. Tokią poziciją šalies vadovė išsakė po apsilankymo technologijų kompanijoje "Ekspla".

D. Grybauskaitės teigimu, prielaidas MMA didinimui sudaro nuoseklus šalies ekonomikos augimas, ir valstybė gali minimalią algą didinti ne 50, o 100 litų.

"Nuo pat šių metų pradžios esu sakiusi, kad jau laikas pradėti kalbėti apie minimalios algos didinimą, nes Lietuvos ekonomika jau auga antrus metus iš eilės. Taigi kalbėti, kad dar jaučiame labai didžiulius krizės padarinius, turbūt būtų gal kiek ir pernelyg aštru. (...) Tai reikia daryti. Ir, mano manymu, visiškai būtų tikslinga daryti ir 100 litų padidinimą", - kalbėjo Prezidentė, kurią cituoja delfi.lt.

Paprašyta pakomentuoti Premjero Andriaus Kubiliaus užuominas, esą MMA didinti iki 900 litų būtų galima su sąlyga, kad profsąjungos sutiks su didesniu darbo santykių liberalizavimu, D. Grybauskaitė teigė tokios pozicijos nepalaikanti. Esą dabartinė valdžia darbo santykiams liberalizuoti turėjo jau pusketvirtų metų laiko.

"Manyčiau, kad kai kurie dalykai ne visai tiesiogiai susiję. Na, o liberalizuoti verslo sąlygas, ypač krizės metu, ši Vyriausybė turėjo laiko trejus su puse metų", - konstatavo šalies vadovė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder