Dalia Grybauskaitė: ministrės Virginijos Baltraitienės medžioklės istorija - nepateisinama, kelia diplomatines įtampas

Dalia Grybauskaitė: ministrės Virginijos Baltraitienės medžioklės istorija - nepateisinama, kelia diplomatines įtampas

Žemės ūkio ministrės „darbietės“ Virginijos Baltraitienės vakarienės su medžiokle istorija nepateisinama, o ministrės interpretacijos kelia diplomatines įtampas su kaimynine šalimi, teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Žemas skaidrumo suvokimas yra šios Vyriausybės skiriamasis bruožas. Tolerancija piktnaudžiavimui, „zadanijų“ tradicijoms, nepotizmui ir asmeninių interesų protegavimui, reikalų tvarkymui nomenklatūrinėse medžioklėse -  stabdo šalies pažangą ir menkina žmonių pasitikėjimą. Ministrės medžioklės istorija nepateisinama. Ją interpretuodama ministrė sukelia ir diplomatines įtampas su kaimynine šalimi“, - pirmadienį teigė D.Grybauskaitė. Jos poziciją BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

Pasak šalies vadovės už ministrų veiklą atsakingas premjeras Algirdas Butkevičius privalo imtis atsakomybės užtikrinant skaidrų Vyriausybės darbą.

„Už Vyriausybės ir ministrų veiklą tiesiogiai atsakingas ministras pirmininkas, todėl  būtent jis privalo imtis atsakomybės užtikrinant skaidrų kabineto narių darbą“, - sakė D.Grybauskaitė.

Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia šalies vadovė.

Premjeras A.Butkevičius praėjusią savaitę sakė reikalausiantis ministrės V.Baltraitienės aiškių atsakymų dėl liepos pabaigoje Panevėžio rajone vykusios vakarienės - medžioklės, kurioje dalyvavo ir tąkart Lietuvoje viešėjęs Latvijos žemės ūkio ministras Janis Dūklavas su delegacija.

Šioje vakarienėje taip pat dalyvavo Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius, mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas, „Dojus agro“ vadovas Petras Dailidė.

Ministrės V.Baltraiteiėns ir Latvijos ministro J.Dūklavo pasakojimai apie šią vakarienę - prieštaringi. Lietuvos ministrė aiškina, kad verslininkus į renginį pakvietė Latvijos ministras, o pastarasis tai neigia. Iki šiol neaišku, kas apmokėjo už vakarienę, nes Žemės ūkio minsiterija pareiškė negavusi sąskaitų.

„Nesvarbu, ar tai rinkimai, ar kitos problemos, taip elgtis negalima. Niekas pas ją nebesilankys, jeigu ji taip daro. Po tokios betvarkės aš pasakyčiau: „Brangi drauge, atvyk į Latviją, čia nėra tokios betvarkės“, – penktadienį Latvijos TV3 Žinioms sakė Latvijos ministras J.Dūklavas.

Žemės ūkio ministrė kartu su Maisto ir veterinarijos vadovu J.Milium pirmadienį rengia spaudos konferenciją.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder