Dalia Grybauskaitė Miunchene susitiko su Džo Baidenu

Dalia Grybauskaitė Miunchene susitiko su Džo Baidenu

Šeštadienį Miuncheno saugumo konferencijoje Vokietijoje dalyvaujanti prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka ir JAV viceprezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu)

Kaip pranešė prezidentės spaudos tarnyba, dvišaliame susitikime Lietuvos ir Ukrainos prezidentai aptarė situaciją Ukrainoje ir kalbėjo apie Europos Sąjungos paramos priemones šiai šaliai.

Lietuvos vadovė pabrėžė, kad aštrėjanti padėtis Ukrainoje, kuri reikalauja vis daugiau civilių žmonių aukų, kelia grėsmę viso regiono taikai ir saugumui. Rusijos agresija prieš Ukrainą turi būti nedelsiant sustabdyta. Europa Ukrainai turi suteikti visokeriopą pagalbą.

Su J.Bidenu D.Grybauskaitė kalbėjosi apie regiono saugumo klausimus.

„JAV yra strateginė mūsų saugumo ir gynybos partnerė, todėl Lietuva labai vertina šios valstybės paramą ir greitą reakciją į iškilusias grėsmes. Ir toliau bendromis jėgomis stipriname mūsų regiono saugumą“, – sakė prezidentė.

Kalbėdama apie tarptautinę paramą Ukrainai, Lietuvos vadovė teigė, kad Ukraina atremia atvirą karinį puolimą, todėl jai reikalinga visokeriopa Vakarų šalių parama.

Prezidentė šeštadienį su Ukrainos vadovu taip pat dalyvavo diskusijoje apie dabartinę Ukrainos ir Europos saugumo padėtį. Diskusijoje dalyvavo ir Bulgarijos prezidentas Rosenas Plevnelievas bei Suomijos prezidentas Sauli Niinisto.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder