Dalia Grybauskaitė: sprendimas įstoti į NATO buvo gyvybiškai svarbus ir teisingas

Dalia Grybauskaitė: sprendimas įstoti į NATO buvo gyvybiškai svarbus ir teisingas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Lietuvos ir NATO vėliavų pakėlimo ceremonijoje, kurios metu pasveikino visus šalies žmones su Lietuvos narystės Šiaurės Atlanto organizacijoje (NATO) dešimtmečiu.

"Prieš dešimt metų Lietuva žengė istorinį žingsnį - tapo tvirčiausios pasaulyje karinės sąjungos NATO nare. Narystė šiame aljanse atvėrė vertybiškai naują puslapį mūsų šalies istorijoje. Šiandien mūsų lūkesčiai dėl Lietuvos saugumo išsipildė. NATO partneriai parodė, kad grėsmės akivaizdoje nesame vieni" , - sakė Prezidentė.

2004 m. kovo 29 dieną, pasak Prezidentės, Lietuva įsiliejo į transatlantinę valstybių bendruomenę, kuri supranta, kad tikroji stiprybė - ne karinės galios demonstravimas, o demokratinės vertybės, vienybė, taikos ir laisvės siekis. Šių dienų įvykiai Lietuvos kaimynystėje rodo, jog prieš dešimtmetį Lietuvos priimtas sprendimas stoti į NATO buvo gyvybiškai svarbus ir teisingas.

Šalies vadovė savo kalboje pabrėžė, kad šiandien Lietuvai labai reikalinga visų vienybė ir sutelktas darbas. Prezidentė paragino visus Lietuvos žmones toliau branginti ir ginti Lietuvos laisvę.

Vakare Prezidentė dalyvaus koncerte, skirtame Lietuvos narystės NATO 10-mečiui paminėti. Lietuvos nacionaliniam simfoniniam orkestrui diriguos tarptautinį pripažinimą pelniusi jaunosios kartos dirigentė Mirga Gražinytė - Tyla, gros pianistas Andrius Žlabys. Koncerto programoje - Johaneso Bramso (Johannes Brahms) koncertas fortepijonui, Ramintos Šerkšnytės kūrinys "Ugnys" ir Liudviko van Bethoveno simfonija nr. 5 "Likimo".

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder