Darius Mažintas galėjo suklastoti mokyklos baigimo atestatą, teigia Vytautas Juozapaitis

Darius Mažintas galėjo suklastoti mokyklos baigimo atestatą, teigia Vytautas Juozapaitis

Konservatorius Vytautas Juozapaitis įtaria, kad dabar jau buvęs kultūros viceministras Darius Mažintas galėjo į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją įstoti pateikęs suklastotą vidurinės mokyklos baigimo atestatą.

Kaip rašo „Lietuvos rytas“, dabar tai aiškinasi Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyba. Jei įtarimai pasitvirtins, bus kreipiamasi į teisėsaugą.

D.Mažinto praeitimi V.Juozapaitis ėmė domėtis, nes jam užkliuvo spraga viceministro biografijoje. D.Mažintas nurodo, kad buvo įstojęs į M.K.Čiurlionio menų mokyklą ir baigęs B.Dvariono muzikos mokyklą. Bet pastaroji yra tik formalųjį švietimą papildančio ugdymo mokykla, o M.K.Čiurlionio menų mokyklos D.Mažintas nėra baigęs.

V.Juozapaitis kreipėsi į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją ir sužinojo, kad į ją stodamas D.Mažintas pateikė Vilniaus „Santaros" vidurinės mokyklos atestatą. Tai politikui irgi sukėlė įtarimų, mat šioje mokykloje dėstoma rusiškai. Paaiškėjo, kad joks D.Mažintas šios mokyklos nėra baigęs.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder