Darius Valys: tikimės, kad JAV įvykdys teisinės pagalbos prašymą dėl Neringos Venckienės

Darius Valys: tikimės, kad JAV įvykdys teisinės pagalbos prašymą dėl Neringos Venckienės

Su Seimo Pirmininku Vydu Gedvilu susitikęs generalinis prokuroras Darius Valys tikisi, kad JAV pareigūnai įvykdys teisinės pagalbos sutartį, siekiant nustatyti Seimo narės Neringos Venckienės buvimo vietą ir įteiks jai šaukimą atvykti į apklausą.

„Yra išsiųstas teisinės pagalbos prašymas JAV ir vyksta gana aktyvus bendradarbiavimas su JAV teisėsaugos institucijomis šiuo klausimu. Tikimės, kad teisinės pagalbos prašymas bus įvykdytas. Šaukimo įteikimas yra tiek įprasta procedūra, ji nuolat vykdoma, nes šaukimai tik ir įteikiami teisinės pagalbos prašymo forma“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė D. Valys.

Jis taip pat patvirtino, kad prokurorai neprašo suimti N. Venckienės.

„Šiuo metu yra pavesta JAV teisėsaugos institucijoms nustatyti įtariamosios buvimo vietą ir įteikti jai šaukimą, iškviesti į apklausą“, – teigė D. Valys.

Generalinio prokuroro nuomone, Šiaulių prokurorė, kuri organizuoja ikiteisminį tyrimą, „veikia nuosekliai ir adekvačiai, įvertindama nusikaltimo padarymo sunkumą, įtariamą asmenybę ir taip toliau“.

Ieškant N. Venckienės, D. Valys teigė matąs pažangą „duomenų rinkimo prasme“. „Prokuratūra yra informuota apie galimą įtariamosios buvimo vietą“, – aiškino prokuratūros vadovas.

Kaip skelbė žiniasklaida, N. Venckienė galimai pastebėta Čikagoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder