Dėl pagalbos Rusijai spręs trečiadienį

Dėl pagalbos Rusijai spręs trečiadienį

Trečiadienį Užsienio reikalų ministerijoje bus rengiamas koordinacinis posėdis, per kurį įvairių institucijų atstovai spręs dėl Lietuvos galimybių padėti karščių ir gaisrų alinamai Rusijai. Ji į Lietuvą oficialiai pagalbos kreipėsi pirmadienį.

"Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) bei kitos institucijos - Vidaus reikalų, Krašto apsaugos, Sveikatos apsaugos ministerijos, Policijos departamentas, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Muitinės departamentas gavo Užsienio reikalų ministerijos raštą, kuriuo yra kviečiama į rytoj (trečiadienį) vyksiantį pasitarimą. Jame bus svarstoma, kaip reaguoti į Rusijos notą su pagalbos prašymu", - Eltai sakė PAGD atstovas Donatas Gurevičius.

Pasak jo, iki pasitarimo PAGD įvertins savo galimybes padėti Rusijai.

Užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovas Rolandas Kačinskas Eltai patvirtino, kad pirmadienį buvo gauta Rusijos Federacijos nota su pagalbos prašymu. Joje prašoma kvėpavimo aparatų, lauko kompresinių pompų, vandens pompos, priešgaisrinės lafetinės sistemos, priešgaisrinių robotų, priešgaisrinės mašinos-amfibijos, lauko mobilių elektros stočių, miško kultivatorių.

Kaip Eltai teigė R. Kačinskas, Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis dar rugpjūčio 5 dieną išsiuntė Rusijos diplomatijos vadovui Sergejui Lavrovui laišką su užuojauta dėl gaisrų aukų ir nuostolių. Jame buvo parašyta, kad Lietuva yra pasirengusi padėti nukentėjusiesiems.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder