Dėl škvalo elektros neturėjo 60 tūkst. vartotojų

Dėl škvalo elektros neturėjo 60 tūkst. vartotojų

Penktadienio vakarą ir naktį siautęs škvalas sutrikdė elektros tinklų darbą. Šeštadienį 7 val. elektros tiekimas buvo sutrikęs maždaug 60 tūkst. ESO klientų.

Gedimai fiksuoti elektros skirstymo ir perdavimo tinkluose. Juos daugiausia lėmė gūsingo vėjo nutrauktos oro linijos, ant jų virtę medžiai ar šakos.

Penktadienio vakarą gamtos stichija daugiausia žalos padarė Alytaus, Kauno, Vilniaus, Panevėžio ir Utenos regionams. Vėliau - naktį iš penktadienio į šeštadienį - gamtos stichija smogė Klaipėdos ir Šiaulių regionams. Kauno regione elektros tiekimas buvo sutrikdytas 20 tūkst. klientų, Klaipėdos regione - 10 tūkst. klientų. Alytaus regione situaciją po penktadienio vakaro pavyko kiek stabilizuoti ir elektros neturinčių klientų skaičių sumažinti iki 10 tūkst. Vilniaus regione be elektros buvo likę 6,4 tūkst., Utenos regione - 4,6 tūkst., Šiaulių ir Panevėžio regionuose - po 3 tūkst. klientų.

ESO Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Alytaus regionuose paskelbė ekstremalią padėtį. Telkiamos maksimalios pajėgos gedimų nustatymui ir jų šalinimui. Šiuo metu visoje Lietuvoje gedimus šalina 190 brigadų, kurios suburtos iš ESO ir rangovų darbuotojų.

Bendrovė primena, kad, pastebėjus gedimus ar nutrūkusius elektros laidus, būtina nedelsiant apie tai pranešti trumpuoju numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą, jokiu būdu negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder