Donaldas Tuskas: ES turi laikytis tvirtos ir nuoseklios strategijos dėl Rusijos

Donaldas Tuskas: ES turi laikytis tvirtos ir nuoseklios strategijos dėl Rusijos

Siekdama konflikto Ukrainoje sprendimo, Europos Sąjunga (ES) turi laikytis tvirtos ir nuoseklios strategijos Rusijos atžvilgiu, trečiadienį Vilniuje pareiškė Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Donaldas Tuskas.

„Nerasime ilgalaiko sprendimo Ukrainai be tvirtos, nuoseklios ir vieningos Europos strategijos Rusijos atžvilgiu“, – žurnalistams sakė D.Tuskas po susitikimo su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

Europos atsakas į kylančius iššūkius turi būti vieningas

D. Grybauskaitė susitiko su Lietuvoje viešinčiu D. Tusku. Susitikime vadovai aptarė aktualius Lietuvai ir visai ES klausimus. Pasak šalies vadovės, EVT tenka ypatingas vaidmuo telkiant visas ES šalis vieningam darbui ir atsakui į kylančius geopolitinius bei ekonominius iššūkius, rašoma Prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

„Šiandien Europa susiduria su vis naujais iššūkiais, kurie reikalauja visų ES šalių susitelkimo ir vieningo atsako. Todėl turime drauge ieškoti sprendimų, kaip užtikrinti taiką ir ekonominę gerovę mūsų žmonėms“, – sakė Prezidentė.

Vadovai aptarė situaciją Ukrainoje. Prezidentė pabrėžė, kad ES turi tęsti konkrečią paramą Ukrainos reformoms, o artimiausiu metu būtina surengti Ukrainos donorų konferenciją.

Susitikime taip pat kalbėta apie ES ekonomikos augimo ir konkurencingumo didinimo priemones. Svarbu įgyvendinti Europos Komisijos investicijų skatinimo planą, kuris padės pritraukti apie 315 mlrd. eurų privačių investicijų į strateginius ES projektus.

Šalies vadovė pabrėžė, jog prie ES konkurencingumo didinimo prisidės ir Energetinės sąjungos kūrimas. Būtina visiškai išnaudoti efektyviai veikiančios ES vidaus energetikos rinkos teikiamus privalumus, vystyti energetikos jungtis, didinti ES energetinį saugumą. Visų šių priemonių įgyvendinimas suteiks ES daugiau svertų derantis su išorės energetinių išteklių tiekėjais.

Atvyko į Lietuvą

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas trečiadienį atvyko į Vilnių pasveikinti Lietuvą tapus euro zonos nare.

„Atvykau į Vilnių pasveikinti Lietuvą tapus mūsų euro zonos šeimos dalimi. Gera diena Lietuvai ir Europai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ lietuvių ir anglų kalbomis parašė D. Tuskas.

Vėliau trečiadienį D. Tuskas Vilniuje susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite ir premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder