Egzamino tapti teisėjais neišlaikė daugiau kaip pusė dalyvių

Egzamino tapti teisėjais neišlaikė daugiau kaip pusė dalyvių

Praėjusią savaitę vykusio pretendentų į teisėjus egzaminą išlaikė penki iš 11 jo dalyvių.

Jie papildys pretendentų į laisvas apylinkės teismo teisėjų vietas sąrašą ir galės dalyvauti skelbiamose atrankose, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

„Šis egzaminas, kaip ir prieš tai vykusieji, buvo iš tiesų sudėtingas. Jį įveikė tik geriausieji teisininkai: išmanantys teisės aktus ir bendruosius teisės principus, žinantys, kaip juos taikyti praktikoje, sekantys teisinio reguliavimo ir teisminės jurisprudencijos pokyčius“, – teigė Pretendentų į teisėjus egzamino komisijos pirmininkė, Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė Egidija Tamošiūnienė.

Pasak jos, praktinės egzamino užduotys buvo formuluotos pagal buvusias ar galinčias būti faktines situacijas, kurias sprendžiant matomas pretendentų gebėjimas tinkamai nustatyti ginčo dalyką, taikyti ir aiškinti reikiamas teisės normas, motyvavimo įgūdžius.

Teorinę egzamino dalį sudarė klausimai iš konstitucinės, civilinės, civilinio proceso, baudžiamosios ir baudžiamojo proceso bei kitų teisės šakų.

Šią egzamino dalį išlaikę šeši pretendentai ėmėsi praktinės dalies, kurios barjero neįveikė vienas pretendentas. Praktinėje dalyje pretendentams teko susidurti su baudžiamosios teisės ir proceso bei privatinės teisės užduotimis.

Teorinės egzamino dalyvių žinios tikrinamos pildant iš 40 klausimų sudarytą testą. Atsakiusieji teisingai į ne mažiau kaip 30 klausimų, gali laikyti praktinę egzamino dalį, kurios metu pateikiamos praktinės užduotys.

Egzaminas išlaikomas tuo atveju, jeigu kiekvienos iš praktinių užduočių įvertinimas būna ne mažesnis nei 7 balai.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder