Ekspertinis Visagino AE projekto įvertinimas pavadintas bandymu jį sustabdyti

Ekspertinis Visagino AE projekto įvertinimas pavadintas bandymu jį sustabdyti

Opozicinės Krikščionių partijos frakcijos seniūno Vidmanto Žiemelio kreipimąsi į Seimo valdybą, reikalaujant užsakyti nepriklausomą ekspertinį energetinių projektų įvertinimą, Seimo vicepirmininkas Algis Čaplikas vertina kaip bandymą sustabdyti Visagino atominės elektrinės (VAE) statybas.

"Šis vertinimas sustabdytų patį projekto realizavimą nenusakomam laikotarpiui", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" sakė jis.

Pasak A. Čapliko, pasamdyti ekspertams tikriausiai reikėtų skelbti tarptautinį konkursą, kuris užtruktų, be to, ir pats vertinimas dar kainuotų nuo 0,5 mln. iki 1 mln. litų. Dėl to prie projekto svarstymo bus galima sugrįžti tik po Seimo rinkimų.

"Man kyla abejonių, ar verta tai daryti. Manau, tai vienas iš bandymų stabdyti šį energetinį projektą. Be to, energetikos ministras pateikė Seimo nariams, kiek ekspertizių kokios kompanijos buvo atlikusios. Jeigu kyla abejonių Seimo nariams, jie gali pasiimti tas ekspertizes ir pastudijuoti", - teigė liberalcentristų lyderis.

ELTA primena, kad V. Žiemelis teigia kreipęsis į Seimo valdybą, norėdamas gauti atsakymus dėl būsimos elektrinės ekonominio pagrįstumo bei galimybės dirbti sinchroniškai su Vakarų Europos elektros tinklais. Seimo valdyba dėl ekspertinio VAE statybos projekto apsispręsti planuoja penktadienį.

Seimo statutas numato, kad toks ekspertinis vertinimas privalomas, jei to reikalauja daugiau nei 29 Seimo nariai. Šiuo atveju kreipimąsi į Seimo valdybą pasirašė 41 parlamentaras.

Seimas gegužės 17 d. po pateikimo priėmė svarstyti energetinių projektų įstatymų paketą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder