Eligijus Masiulis sako dar nebaigęs duoti parodymų

Eligijus Masiulis sako dar nebaigęs duoti parodymų

Pirmadienį Generalinėje prokuratūroje apklaustas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas eksparlamentaras Eligijus Masiulis sako dar nebaigęs duoti visų parodymų politinės korupcijos byloje, todėl nieko nekomentuoja.

„Šiandieną mes padarėme tokią tarpinę apklausą, bet ji dar nesibaigė. Toliau dar tęsime apklausą, mes nebaigėme duoti parodymų“, - žurnalistams pirmadienį sakė E.Masiulis.

„Tikiuosi, kad šią savaitę jau ir pabaigsime“, - pridūrė jis.

Šioje byloje E.Masiulis įtariamas prekyba poveikiu, kyšininkavimu ir neteisėtu praturtėjimu.

Po to, kai pateiks visus parodymus, E.Masiulis apie tyrimą žada prabilti ir viešai.

E.Masiulis anksčiau buvo atsisakęs duoti parodymus, po pirmųjų apklausų pareiškė, kad yra nekaltas ir atsitvėrė tylos siena, žadėdamas komentarus pateikti vėliau. Paskutinis E.Masiulio viešas komentaras apie tyrimą buvo paskelbtas birželio 3 dieną: „Šią savaitę lankiausi pas prokurorus. Oficialiai paneigiau man pateiktus įtarimus. Apie savo tolimesnius žingsnius informuosiu vėliau.“

Paklaustas, kodėl laukė tris mėnesius prieš pradėdamas duoti parodymus, penktadienį buvęs liberalų lyderis sakė: „Ir vasarą keletą kartų (...) lankiausi čia ir irgi dalyvavau tam tikrose apklausose, bet man atrodo, kad čia tiesiog vasara, toks laikotarpis buvo“.

„Matėme, kad prokurorai ir kitokių darbų turi - ir koldūnai, ir šaukštai, ir medžioklės“, - kalbėjo E.Masiulis.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį. Įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo pateikti, kai gegužę atliktos kratos metu E.Masiulio namuose rasta apie 250 tūkst. eurų. Teisėsauga teigia, kad šie pinigai galėjo būti įgyti neteisėtai.

Atliekant šį politinės korupcijos tyrimą įtarimai dėl papirkimo, prekybos poveikiu ir neteisėto disponavimo valstybės paslaptimi taip pat pateikti koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui, dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo – buvusiam Seimo nariui „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui. Jis įtariamas iš „MG Baltic“ viceprezidento paėmęs apie 25 tūkst. eurų vertės kyšį dėl to, kad veiktų koncerno naudai.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder