Etikos sargų prašoma įvertinti "Gazprom" galimą spaudimą Seimui

Etikos sargų prašoma įvertinti "Gazprom" galimą spaudimą Seimui

Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), kuri kontroliuoja, kaip laikomasi Lobistinės veiklos įstatymo, prašydamas įvertinti "Gazprom" ir "E.ON Ruhrgas" valdybos narių vykdomą galimą lobistinę veiklą.

Pasak jo, praėjusią savaitę Seimo nariai gavo laišką, pasirašytą "Gazprom" valdybos pirmininko pavaduotojo Valerijaus Golubevo ir "E.ON Ruhrgas" valdybos nario Peterio Frankenbergo, kuriame išdėstyti faktai susiję su "Lietuvos dujomis", kritikuojama Vyriausybė, grasinama didinti kainas ir prašoma "kritiškai įvertinti" teikiamus įstatymo projektus.

"Nei p. Golubevas, nei p. Frankenbergas nėra užsiregistravę kaip legalūs lobistai, todėl jų lobistinė veikla yra galimai neteisėta. Iki šiol verslo atstovai buvo pratę savo interesus lobuoti taip kaip sumanydavo, o tai neretai neatitinka Lobistinės veiklos įstatymo", - sakė K. Masiulis.

Lobistinės veiklos įstatymas, anot jo, draudžia tyčia klaidinti nurodant faktus ir aplinkybes, kurie gali lemti sprendimą dėl teisės akto priėmimo.

"Laiške menkinama Vyriausybė, kuri įgyvendina ES Trečiąją dujų direktyvą ir vykdo tarptautinius įsipareigojimus, taigi siūloma laužyti susitarimus su ES. Minimi faktai yra klaidinami ir tendencingi. Manau, augant politinei kultūrai, turi būti keliami aukštesni standartai ir suinteresuotoms organizacijoms, kurios siekdamos sau naudingų tikslų galimai pažeidžia įstatymus. Tokie argumentai paskatino mane kreiptis į VTEK", - tvirtino K. Masiulis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder