Evaldas Gustas sutiko tapti ūkio ministru

Evaldas Gustas sutiko tapti ūkio ministru

Naujuoju ūkio ministru sutiko tapti Evaldas Gustas. Jis iki šiol ėjo kanclerio pareigas Vidaus reikalų ministerijoje. Šiandien jam paskutinė darbo diena ministerijoje.

Socialdemokratų vadovai pripažįsta, kad Birutė Vėsaitė padarė klaidą ir dėl to turėjo pasitraukti. Tačiau socialdemokratai reiškia palaikymą jos vykdytai politikai.

Dabar pats svarbiausias klausimas, pasak socdemų, kad naujasis ministras greitai perimtų reikalus, nes ant nosies pirmininkavimas Europos Sąjungai.

Premjeras tikisi, kad kandidatas į ministrus susitvarkys su keliamais uždaviniais, nes yra perėjęs visas mokyklas.

„Jis jau daug metų dirbo Vidaus reikalų ministerijoje, turi didžiulę darbo patirtį valstybės tarnyboje, yra kompetentingas, atsakingas darbuotojas, ir tikiuosi, kad galės susitvarkyti su jam keliamais uždaviniais. Manau, kad jis jau yra praėjęs visas mokyklas. Ir džiaugiuosi, kad ministrai skiriami pagal kompetenciją, kad tai nėra žmonės, atėję iš šalies.

Tokie žmonės žino, kaip veikia valstybės valdymo sistema. E. Gustas labai aktyviai yra dalyvavęs įvairiuose projektuose. Būtų gerai, kad visi politikai, užimantys atsakingas pareigas, praeitų tam tikrą žemesnio lygio mokyklą“, – sakė Algirdas Butkevičius.

E. Gustas ūkio ministro poste pakeis B. Vėsaitę, kuri pareigų neteko po to, kai su dviem patarėjomis bendrovės „Arvi“ užsakytu lėktuvu skrido į verslo forumą Kazachstano sostinėje. Pasak žiniasklaidos, postą paliekančios politinio pasitikėjimo komandai gali tekti išmokėti apie 35 tūkstančius litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder