Gabrielius Landsbergis: ar Premjeras Algirdas Butkevičius vis dar vadovauja Vyriausybei?

Gabrielius Landsbergis: ar Premjeras Algirdas Butkevičius vis dar vadovauja Vyriausybei?

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas, europarlamentaras Gabrielius Landsbergis ragina Premjerą Algirdą Butkevičių atsakyti visuomenei, ar Lietuvos Vyriausybė šiuo metu turi realų vadovą.

"Nors Premjeras A.Butkevičius formaliai grįžo iš atostogų, iš jo vadovaujamos Vyriausybės ministrų požiūrio ir reakcijos į jo sprendimus, neatrodo, kad dabartinė Vyriausybė turėtų vadovą. Darbo partijos, tuo metu vadovaujamos Viktoro Uspaskicho, deleguotas kultūros ministras Šarūnas Birutis jau beveik prieš mėnesį paskyrė susikompromitavusį asmenį kultūros viceministru, tačiau ir toliau ignoruoja Premjero reikalavimus jį atleisti. Todėl šiandien nebeaišku, kas iš tikrųjų vadovauja kultūros ministrui: ar Premjeras A. Butkevičius, ar jį į pareigas delegavęs V. Uspaskichas?" - teigė G.Landsbergis.

Pasak TS-LKD pirmininko, įtarimų dėl neskaidrumo ir protekcionizmo šleifo lydimo ir nieko bendro su kultūra neturinčio Vytauto Vigelio paskyrimas į kultūros viceministrus (jam priskirta kuruoti profesionalaus meno sritį) yra akibrokštas Lietuvos kultūros bendruomenei ir labiau primena neskoningą politinio absurdo teatrą.

„Šiandien kultūros srityje yra daug iššūkių - nuo informacinės erdvės apsaugos, regioninės kultūros atskirties, paveldo aktualizavimo iki sąlygų kultūros darbuotojams gerinimo. Tačiau tenka apgailestauti, kad nuo pat šios Vyriausybės formavimo pradžios su chaotiška kultūros ministrų paieška daugiau girdime ne apie iniciatyvas ir darbus, bet apie diplomus klastojusius viceministrus, interesus supainiojusius ministro komandos narius ir kitus skandalus", - apgailestavo G.Landsbergis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder