Gintaras Steponavičius: "švietimas lieka tik deklaracijose"

Gintaras Steponavičius: "švietimas lieka tik deklaracijose"

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojas Gintaras Steponavičius apgailestauja, kad švietimui skirtas lėšas Vyriausybė ketina paleisti į orą sraigtasparniams pirkti.

Prie tokios išvados šis politikas priėjo, vertindamas Vyriausybės siūlymus perskirstyti 2007-2013 m. numatytas Europos Sąjungos (ES) fondų paramos lėšas, nurėžiant 43,3 milijono litų, numatytų švietimo sistemai ir moksliniams tyrimams vykdyti. Pasak jo, šios lėšos būtų paskirstytos ir tokiems papildomiems projektams, kaip "aplinkos stebėjimo ir kontrolės iš oro sistemos stiprinimo", įgyvendinti.

Projektą dėl ES paramos lėšų perskirstymo numatyta svarstyti artimiausiame Vyriausybės posėdyje. Nurodytas argumentas pritarti projekto nuostatoms - siekis išvengti rizikos dėl galimo ES fondų lėšų praradimo.

"Aiškėja tikrieji šios Vyriausybės prioritetai, ir panašu, kad švietimas lieka tik deklaracijose. Vietoj to, kad pasirūpintų mokslinių tyrimų finansavimu ir panaudotų 43 mln. litų ES paramos lėšų, šiuos pinigus lengva ranka norima tiesiog paleisti į orą, tiksliau - už juos įsigyti sraigtasparnių. Jei taip bandoma siekti Lietuvos konkurencingumo didinimo ir pažangos, pasirinktas ydingas kelias", - trečiadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Steponavičius.

Liberalo teigimu, jeigu Vyriausybė priimtų sprendimą perskirstyti švietimui numatytas lėšas, nukentėtų Lietuvos mokslininkų pradėti tarptautiniai projektai, kuriami bendri Lietuvos ir užsienio universitetų fakultetai.

"Tai reikštų, kad gerokai sumažėtų galimybės rinktis studijas Lietuvoje, stiprinti mūsų mokslininkų potencialą ir pritraukti į mūsų šalį studentų ar mokslininkų iš užsienio", - sakė G. Steponavičius.

Jo teigimu, dabartinė Švietimo ir mokslo ministerijos vadovybė ir Vyriausybė nedėjo pakankamai pastangų, kad ES lėšos, skirtos švietimui, būtų panaudotos pagal pirminę paskirtį arba bent jau išlaikytos švietimo reikmėms.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder