Gintautas Kėvišas nesitraukia ir žada teisinėms priemonėms įrodyti nepadaręs pažeidimų, kuriais yra kaltinamas

Gintautas Kėvišas nesitraukia ir žada teisinėms priemonėms įrodyti nepadaręs pažeidimų, kuriais yra kaltinamas

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) generalinis direktorius Gintautas Kėvišas apsisprendė ir toliau eiti šias pareigas. Apie tai jis skelbia šios dienos "Lietuvos ryte" spausdinamame užsakomajame straipsnyje.

G. Kėvišas teigia rimtai vertinąs aukščiausių politikų pasitikėjimą, tačiau nesąs politinio pasitikėjimo pareigūnas ir nedalyvauja politikoje. "Esu teatro vadybininkas, kuris turi apibrėžtus tikslus ir jų siekia. Skaidrumas ir etikos principų laikymasis buvo ir yra vienos svarbiausių mano vertybių. Jei man, kaip teatro vadybininkui, yra reiškiami priekaištai dėl teatro veiklos ir pasiekimų, jie turi būti aiškūs ir pateikti taip, kaip numato Profesionalios scenos meno įstatymas. Tačiau psichologinis ir kitoks spaudimas, kad aš pats pasitraukčiau, kai tam nėra jokio pagrindo, ne tik pažeidžia mano teises, bet ir kertasi su įstatymų saugomomis vertybėmis", - rašoma straipsnyje.

G. Kėvišas taip pat teigia viešai deklaravęs interesus ir nusišalinęs nuo sprendimo teatro atstovams derantis ir sudarant sutartį su jo sūnaus vadovaujama įmone. Ši įmonė ("Riverside Music Ltd"), kaip teigiama užsakomajame straipsnyje, yra surengusi per 300 koncertų visame pasaulyje ir tik tris koncertus LNOBT. Pastarieji trys koncertai buvo perkami per "Riverside Music Ltd"; nes būtent ši įmonė turėjo išskirtines teises Londono simfoninio orkestro, operos primadonos Angelos Gheorghiu ir Karališkojo filharmonijos orkestro koncertams Baltijos kraštuose ir Vidurio Europoje surengti.

"Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad aš nesupainiojau interesų teatrui sudarant sutartį su "Riverside Music Ltd", - "Lietuvos ryto" užsakomajame straipsnyje mini G. Kėvišas.

G. Kėvišas taip pat pareiškia, kad artimiausi metu imsis teisinių priemonių savo teisėms apginti ir teisinėms priemonėms įrodys, kad nėra padaręs pažeidimų, kuriais yra kaltinamas.

Kovo 10 d. G. Kėvišui skirta drausminė nuobauda - pastaba. Taip nusprendė Kultūros ministerijoje sudaryta komisija, kuri buvo sudaryta po Viešųjų pirkimų tarnybos išvadų. Jose skelbiama, kad LNOBT vadovas tik formaliai nusišalino nuo viešųjų pirkimų procedūrų, kurių metu buvo sudarytos sutartys su jo artimo giminaičio vadovaujama įmone.

Kaip ELTA jau skelbė, Gintautui Kėvišui nesitraukiant iš LNOBT vadovo pareigų, Prezidentė Dalia Grybauskaitė jo veiklą pavadino "šešėlių teatru". G. Kėvišą trauktis ragino kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson ir Premjeras Saulius Skvernelis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder