Grupė Seimo narių prašo aiškintis žiniasklaidos pranešimus apie Editą Dambrauskienę

Grupė Seimo narių prašo aiškintis žiniasklaidos pranešimus apie Editą Dambrauskienę

Grupė Seimo narių prašo laikinojo Generalinės prokuratūros vadovo Dariaus Raulušaičio aiškintis žiniasklaidoje paskelbtą informaciją apie kandidatę į generalines prokurores teisėją Editą Dambrauskienę.

Parlamentarai siūlo tirti pranešimą, jog 2011 metais Kaišiadorių rajono apylinkės teismo pirmininkės E.Dambrauskienės vadovaujama komisija pateikė Teisėjų etikos ir drausmės komisijai galbūt suklastotą dokumentą, turėjusį teisinės reikšmės sprendžiant, ar patraukti drausminėn atsakomybėn galimai nusižengusius asmenis, Seimo narių grupės vardu praneša parlamentaras Povilas Urbšys.

„Akcentuojant pastarąjį momentą, galimai suklastoto dokumento teisinių padarinių klausimas yra akivaizdus, todėl ir keltinas galimas dokumento klastojimo klausimas. Be to, atitinkamas elgesys turi ir piktnaudžiavimo požymių. Šie klausimai turi būti keliami dėl visų nurodytų teisėjų elgesio, kuris susijęs su straipsnyje minėtų patikrinimo išvadų parengimu ir jo atidavimu Teisėjų etikos ir drausmės komisijai, tiek ir dėl atitinkamų valstybės tarnautojų“, – rašoma grupės Seimo narių kreipimesi.

Kaišiadorių rajono apylinkės teismo pirmininkę E.Dambrauskienę į generalines prokurores siūlo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Generalinį prokurorą penkerių metų kadencijai skiria prezidentas Seimo pritarimu. Jos kandidatūra Seimui buvo pateikta šią savaitę.

Generalinė prokuratūra be nuolatinio vadovo liko birželio viduryje, kai baigėsi Dariaus Valio kadencija. Šalies vadovė į generalinius prokurorus pasiūlė Kauno apygardos teismo pirmininką Nerijų Meilutį, bet Seimas kandidatūrai nepritarė. Prokuratūrai dabar laikinai vadovauja generalinio prokuroro pavaduotojas D.Raulušaitis.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder