Į Viešųjų pirkimų tarnybos vadovus skiriama Diana Vilytė

Į Viešųjų pirkimų tarnybos vadovus skiriama Diana Vilytė

Vietoj Žydrūno Plytniko į Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktoriaus pareigas skiriama "Lietuvos verslo paramos agentūros" direktorė Diana Vilytė. Dekretą, kuriuo ji nuo gruodžio 22 dienos skiriama į šias pareigas, antradienį, atsižvelgdama į Premjero Algirdo Butkevičiaus teikimą, pasirašė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas - valstybės pareigūnas, į pareigas skiriamas 4 metams.

D. Vilytė nuo 2010 m. vadovauja Lietuvos verslo paramos agentūrai, administruojančiai nacionalinės paramos ir Europos Sąjungos lėšas.

Beveik 10 metų D. Vilytė dirbo Atviros Lietuvos fondo direktore, yra prisidėjusi prie daugelio nevyriausybinių institucijų susikūrimo ir veiklos, buvo viena iš iniciatyvos "Baltoji banga" pradininkių. Šiuo metu ji yra viešųjų įstaigų "Transparency International" Lietuvos skyriaus ir "Pilietinės visuomenės instituto" valdybų narė.

D. Vilytė yra baigusi Vilniaus universiteto Ekonominės kibernetikos ir finansų fakultetą, kur įgijo ekonomistės kvalifikaciją. Vėliau studijavo psichologiją Vilniaus universitete ir verslo vadybą Baltijos vadybos institute.

ELTA primena, kad Ž. Plytnikas iš VPT direktoriaus pareigų atleistas po to, kai Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) galutine ir neskundžiama nutartimi paliko galioti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) 2013 m. gegužės 28 d. sprendimą, kad jis, būdamas privataus pobūdžio konflikte su savo buvusia pavaduotoja, priėmė tarnybinius sprendimus dėl jos tėvo vadovaujamos Generalinės miškų urėdijos ir dėl VPT pozicijos, teisme nagrinėjant bylą dėl šios tarnautojos atleidimo iš tarnybos, prastovos paskelbimo bei jos tarnybos eigos, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Teismo nuomone, vykstant buvusios VPT vadovo pavaduotojos inicijuotam teisminiam ginčui dėl šmeižto, tikėtina, kad Ž. Plytnikas turėjo neigiamą nusistatymą jos atžvilgiu, neigiamą subjektyvų požiūrį, buvo suinteresuotas savo privačiais interesais - baudžiamosios bylos, kurioje buvo kaltinamas šmeižimu, baigtimi.

Teisėjų kolegijos vertinimu, VTEK nustatytos aplinkybės patvirtina, kad kilus privataus pobūdžio į teisminį išsivysčiusiam ginčui tarp Ž. Plytniko ir buvusios jo pavaduotojos - generalinio miškų urėdo dukters, VPT vadovas, pagal jam priskirtas tarnybines funkcijas, kilus būtinybei spręsti klausimus, susijusius su Generaline miškų urėdija, savo tarnybines pareigas atliko netinkamai, nes nenusišalino nuo šių klausimų sprendimo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder