Interpeliaciją aplinkos ministrui Gediminui Kazlauskui parėmė 30 parlamentarų

Interpeliaciją aplinkos ministrui Gediminui Kazlauskui parėmė 30 parlamentarų

30 įvairioms frakcijoms atstovaujančių Seimo narių parėmė savo parašais interpeliaciją aplinkos ministrui Gediminui Kazlauskui.

Tai Eltai patvirtino Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis.

Pasak jo, tarp pasirašiusiųjų yra ir valdančiųjų atstovų, tačiau jų pavardžių nenurodė.

Interpeliacijai inicijuoti reikia 29 parlamentarų parašų.

V. Žiemelio teigimu, pasitarus su nepasitikėjimą remiančiomis frakcijomis, šį pareiškimą planuojama registruoti Seime kitą savaitę.

Interpeliacijos teksto autoriai - Krikščionių partijos frakcijos nariai - reikalauja atstatydinti, jų nuomone, beviltiškai neveiklų aplinkos ministrą G. Kazlauską. Anot Krikščionių partijos frakcijos Seime seniūno V. Žiemelio, ministras net dvejus metus dėl abejotinų tikslų laiko įšaldęs beveik milijardą litų ES paramos lėšų, skirtų daugiabučių namų renovacijos programai, taip pat neišmokėjo apie 500 mln. litų paramos iš ES struktūrinių fondų.

Pasak V. Žiemelio, šių milijardinių ES paramos lėšų panaudojimas galėjo palengvinti ekonominę krizę, sukurti dešimtis tūkstančių naujų darbo vietų.

"Būsto renovavimo, atliekų ir miškų tvarkymo bei kitos svarbiausios aplinkos ministro kontroliuojamos programos per dvejus metus nepajudėjo iš mirties taško. Vyriausybė ir ministras akivaizdžiai neatlieka savo tiesioginių pareigų, atnešdami didžiulę žalą šalies ekonomikai", - sako V. Žiemelis.

Gruodžio 10 d. Seimo frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūnas Valentinas Mazuronis Seimo pirmininkei Irenai Degutienei įteikė surinktus parlamentarų parašus A. Sekmokui atstatydinti. "Tvarkiečių" iniciatyvą savo parašais palaikė 70 Seimo narių.

Pasak V. Mazuronio, tarp pasirašiusiųjų yra ir trys valdančiųjų frakcijų atstovai - Kazimieras Uoka, Arūnas Valinskas ir Arūnė Stirblytė. Beje, po interpeliacijos tekstu nepasirašė Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys Jonas Jagminas.

Interpeliacijos iniciatoriai pateikė 25 klausimus A. Sekmokui.

I. Degutienė užregistravo Seimo narių grupės pateiktą interpeliaciją A. Sekmokui ir perdavė ją pačiam ministrui bei Seimo nariams.

Pagal Seimo statutą, Vyriausybės narys, kuriam pateikta interpeliacija, privalo ne vėliau kaip per dvi savaites perduoti Seimo pirmininkui raštišką atsakymą, su kuriuo supažindinami Seimo nariai. Gavęs atsakymą į interpeliaciją, Seimas sesijos metu turi jį apsvarstyti savo posėdyje ne vėliau kaip per 5 darbo dienas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder