JAV išlieka svarbi Lietuvos partnerė gynybos srityje

JAV išlieka svarbi Lietuvos partnerė gynybos srityje

JAV išlieka įsipareigojusi Europai bei NATO 5-ajam straipsniui, užtikrinančiam visų Aljanso šalių gynybą, tokį patikinimą krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė išgirdo, penktadienį JAV Valstybės departamente susitikusi su valstybės sekretorės pavaduotoju Viljamu Bernsu (William Burns).

"JAV bei NATO buvimas mūsų regione yra ypač svarbus", - pabrėžė ministrė.

Susitikime Vašingtone buvo aptartos regioninio saugumo aktualijos, NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse perspektyvos. Be to, kalbėta apie prieš porą dienų JAV prezidento bei gynybos sekretoriaus paskelbtus naujus JAV prioritetus gynybos bei saugumo srityje, pagal kuriuos strategijoje didesnė reikšmė teikiama Azijos - Ramiojo vandenyno regionui bei atsižvelgiama į mažėjantį gynybos finansavimą.

Pokalbio metu nemažai dėmesio buvo skirta Rusijos politinėms aktualijoms bei piliečių protestams po neseniai vykusių rinkimų į Valstybės Dūmą. R. Juknevičienės teigimu, Rusijos žmonės nebėra tokie įsibaiminę valdžios, todėl tai nuteikia optimistiškai ir leidžia tikėtis pokyčių ateityje. Ministrė taip pat pažymėjo, kad Rusija stengiasi išlaikyti įtaką Baltijos šalyse per energetiką bei informacinę erdvę.

Krašto apsaugos ministrė kartu su delegacija taip pat dalyvavo diskusijoje su Atlanto Tarybos nariais, kitų šalių ambasadoriais, mokslininkais ir pažymėjo, kad JAV išlieka svarbi Lietuvos partnerė gynybos srityje.

Vėliau R. Juknevičienė susitiko su Pensilvanijos Nacionalinės gvardijos vadu generolu majoru Vesliu Kreigu (Wesley Craig) bei dalyvavo Lietuvos ambasados JAV surengtame priėmime, kuriame paminėta 1991 m. sausio 13-oji.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder