Jeigu norės važinėti prabangiai, seimūnai mašinas turės nuomotis už savus

Jeigu norės važinėti prabangiai, seimūnai mašinas turės nuomotis už savus

Seimo kanclerė Daiva Raudonienė jau rengia naują tvarkos aprašą, kuriam įsigaliojus naujos kadencijos parlamentarai negalėtų mokesčių mokėtojų pinigais nuomotis tarnybinių automobilių, nes tam išleidžiama liūto dalis visų parlamentinėms išlaidoms skirtų pinigų. Realiausia, kad aprašas bus patvirtintas, nes tam užtenka Seimo valdybos, kurios pagrindą sudarys naujosios valdančiosios koalicijos nariai, pritarimo.

„Vakaro žinios“ primena, kad naujai išrinkti Seimo nariai, priklausantys Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, praėjusį antradienį kreipėsi į D.Raudonienę ir paprašė pakeisti aprašą, reglamentuojantį Seimo narių parlamentinei veiklai skirtų lėšų naudojimą, kad šios lėšos nebūtų naudojamos automobilių nuomai.

Naujųjų Seimo narių įsitikinimu, tokia automobilių nuoma pažeidžia teisingumo principą, dažnai sulaukia pagrįstos visuomenės ir žiniasklaidos kritikos.

Tačiau pirmasis valdybos posėdis po šio kreipimosi vyko jau praėjusį trečiadienį, o jo darbotvarkėje klausimo dėl Seimo narių automobilių nuomos uždraudimo nebuvo. Ar tai reiškia, kad ir vėl bus taškomi mokesčių mokėtojų pinigai? Pasirodo, ne.

„Buvo prašoma šį klausimą įtraukti į pirmąjį naujos kadencijos Seimo valdybos posėdį. Todėl tai ir bus padaryta. Pirmajam posėdžiui klausimas bus pateiktas, nes aprašo pataisos jau rengiamos“, - informavo Seimo kanclerė.

D.Raudonienė nesiėmė vertinti, ar pritaria naujai išrinktų parlamentarų nuostatai, nes esą tai yra ne kanceliarijos, o politikų apsisprendimo reikalas.

Kol kas nežinoma, ar Seimo nariai jau suskubo sudaryti automobilių nuomos sutartis. Anot Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovės Seime Rimos Baškienės, žinoma tik tai, kad tokias sutartis buvo sudaręs 61 praėjusios kadencijos parlamentaras.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios"

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder