Juozas Olekas išsaugojo ministro postą

Juozas Olekas išsaugojo ministro postą

Socialdemokratas Juozas Olekas išsaugojo krašto apsaugos ministro postą.

Tai paaiškėjo Seimui apsvarsčius dėl lėktuvo "An- 2" gelbėjimo operacijos opozicijos inicijuotą jam interpeliaciją.

Už redakcinės komisijos parengtą nutarimo projektą, kuriame siūloma pritarti krašto apsaugos ministro Juozo Oleko atsakymams į Seimo narių grupės interpeliaciją, antradienį balsavo 71 Seimo narys, prieš buvo 31 parlamentaras, 9 susilaikė.

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos vardu pareikalavo slapto balsavimo, tačiau tam nepritarta. Už šį pasiūlymą pasisakė tik 38, prieš buvo 62, o susilaikė 9 parlamentarai.

Valdančiosios koalicijos partneriai politiniu šou vadino interpeliaciją ministrui J. Olekui.

"Ministras teisingai atsakė į pateiktus klausimus, ministro atsakymai tenkina",- teigė Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys, tvirtindamas, kad interpeliacija buvo pradėta dėl tam tikrų politinių motyvų.

Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis pasipiktino, kad antradienio Seimo plenariniame posėdyje nedalyvavo J. Olekas. "Ministrui visiškai nesvarbu, kas vyksta jo sistemoje, siūlau pareikalauti jo politinės atsakomybės",- kvietė E. Masiulis.

Socialdemokratas Gediminas Kirkilas paaiškino, kad šiuo metu ministras yra išvykęs į Norvegiją, kur sprendžiami daug svarbesni klausimai šalies gynybai negu "opozicijos rengiamas politinis šou".

"Manau, kad interpeliacijos iniciatyva bet kuriuo atveju bus padariusi tam tikrą teigiamą poveikį",- po ministrui J. Olekui palankaus balsavimo sakė konservatorius Jurgis Razma.

Praėjusią savaitę, atremdamas opozicijos inicijuotojoje interpeliacijoje išdėstytus priekaištus Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas tvirtino, kad vykdant paieškos ir gelbėjimo operacijas būtinas preciziškumas ir patirtis, todėl šioms operacijoms turi vadovauti profesionalai. Politikams nedera kištis į tokių operacijų valdymą.

"Laikausi principo neužsiimti pigiu politikavimu ir, vykdant paieškos ir gelbėjimo darbus, leisti dirbti profesionalams, geriausiai išmanantiems savo darbą. Tai įprasta tarptautinė praktika ir būtinybė tokių operacijų metu",- iš Seimo tribūnos yra sakęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, primena ELTA.

Jo įsitikinimu, už žmonių paiešką ir gelbėjimą jūroje atsakingi profesionalai padarė viską, kas buvo jų galioje, ieškodami dingusio orlaivio "An-2" ir jo įgulos narių.

Interpeliaciją parašais iš viso parėmė 33 Seimo nariai iš Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų bei Mišrios Seimo narių grupės.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder