Juozas Olekas nesutinka su Prezidentės kritika

Juozas Olekas nesutinka su Prezidentės kritika

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas teigia nepriimantis Prezidentės kritikos dėl neteisingų teiginių apie kreipimąsi į teisėsaugos institucijas dėl virtuvės įrankių pirkimo iš "Nota Bene" ir kol kas nekalba apie atsistatydinimą.

"Mano supratimu, tai, ką man teisininkai yra pateikę, mes esame kreipęsi dviem klausimais: viena - ar mūsų žmonės vykdė pareigas ir teisingai sutiko, kas išplaukia iš įstatymų su pateiktu pasiūlymu. Ir kita - ar nebuvo neteisėtos veikos pačios kompanijos", - antradienį sakė J. Olekas, po susitikimo su Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadove Diana Vilyte.

Pasak ministro, Krašto apsaugos ministerija ir kariuomenė teisėsaugai ir Viešųjų pirkimų tarnybai atidavė visą turėtą medžiagą. Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį po susitikimo su Seimo valdyba žurnalistams teigė, jog į Generalinę prokuratūrą ministerija 2014 m. kreipėsi ne dėl per didelės prekių kainos, o dėl netinkamo prekių etikečių žymėjimo.

"Aš nemelavau ir tikrai sakiau tiesą, ir sakau tiesą", - teigė J. Olekas.

Lietuvos kariuomenės oficialioje "Facebook" paskyroje paskelbto infografiko duomenimis, sutartis su "Nota Bene" buvo sudaryta 2014 m. spalį. J. Oleko teigimu, įtarimų ji sukėlė jau tų pačių metų gruodį. Generalinės prokuratūros duomenimis, ministerija į teisėsaugą kreipėsi dėl įtariamo prekių tiekėjo sukčiavimo, o ikiteisminio tyrimo metu buvo tiriama, ar papildomas prekių žymėjimas, kurį atliko tiekėjas, nėra sukčiavimo veika. Neradus nusikalstamos veikos požymių, anot Generalinės prokuratūros, tyrimas buvo nutrauktas 2016 m. birželį, šio tyrimo metu nebuvo vertinami Lietuvos kariuomenės pareigūnų veiksmai nusikalstamos sudėties požiūriu.

Prezidentė antradienį taip pat pareiškė, kad J. Olekas "negali dirbti tokiomis sąlygomis". Šalies vadovė taip pat paragino tiek ministrą, tiek jį delegavusią Socialdemokratų partiją prisiimti politinę atsakomybę bei "nustoti daryti gėdą valstybei ir krašto apsaugos sistemai".

Premjeras A. Butkevičius po Prezidentės kritikos teigė savo nuomonės nekeičiantis ir išreiškė pasitikėjimą ministru J. Oleku. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder