Kaltas Algimantas Salamakinas ar nekaltas?

Kaltas Algimantas Salamakinas ar nekaltas?

Seimo Etikos ir procedūrų komisija ir vėl neapsisprendė, ar jos pirmininkas Algimantas Salamakinas pažeidė Seimo statutą ir politikų elgesio kodeksą, ar nepažeidė.

Trečiadienį vykusios audringos diskusijos rezultato nedavė. Kai kurių etikos sargų nuomone, šio klausimo svarstyme padaryta pertrauka, kiti mano, kad šioje istorijoje jau padėtas taškas.

Posėdžio kulminacija buvo "tvarkiečio" Egidijaus Klumbio pasišalinimas. "Šitame cirke aš nedalyvauju",- pareiškė jis ir paliko posėdį. Tą patį padarė ir Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas narė Ona Valiukevičiūtė.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas A. Salamakinas nesijaučia nusižengęs. Jis mano, kad tai politinis, o ne teisinis klausimas.

Jo nuomone, išspręsti problemą būtų galima kuo greičiau priėmus Seimo statuto pataisas, kuriomis būtų pakeista Etikos ir procedūrų komisijos sudarymo tvarka. "Komisija turi būti suformuota iš naujo, turi būti darbinga, o ne taip, kaip vyksta dabar", - žurnalistams sakė A. Salamakinas.

Kolegų nemalonę A. Salamakinas užsitraukė dėl savo pasisakymų žiniasklaidoje apie į Tailandą keliavusį "tvarkietį" Remigijų Ačą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder