Kandidatas į susisiekimo ministrus pas Prezidentę neužtruko

Kandidatas į susisiekimo ministrus pas Prezidentę neužtruko

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pradėjo susitikimus su kandidatais į ministrus. Pirmasis pas šalies vadovę antradienio rytą apsilankęs pretendentas į susisiekimo ministrus Rimantas Sinkevičius Prezidentūroje neužtruko nė pusvalandžio.

Nors D. Grybauskaitės ir R. Sinkevičiaus susitikimas buvo numatytas 9.30 val., tačiau Lietuvos socialdemokratų partijos deleguotas politikas į Prezidentūrą atvyko 15 minučių anksčiau. 9.40 val. R. Sinkevičius iš susitikimo jau buvo išėjęs, su žurnalistais bendrauti nebuvo linkęs.

Šalies vadovė antradienio popietę dar rengia darbo susitikimus su pateiktomis kandidatėmis į ūkio ministres Birute Vėsaite, į švietimo ir mokslo ministres - Virginija Baltraitiene, socialinės apsaugos ir darbo ministres - Loreta Graužiniene.

Praėjusią savaitę D. Grybauskaitė teigė, kad pagrindiniai reikalavimai ministrams bus profesionalumas ir srities žinojimas, į kurią norėtų eiti, taip pat skaidrumas ir vienos iš trijų darbinių Europos Sąjungos kalbų žinojimas.

Pirmadienį D. Grybauskaitė, atsižvelgdama į Seimo pritarimą, paskyrė Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininką Algirdą Butkevičių Premjeru. A. Butkevičiui pavesta ne vėliau kaip per 15 dienų sudaryti Vyriausybę ir pateikti tvirtinti jos sudėtį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder