Kitąmet planuojama pradėti Seimo pirmųjų rūmų atnaujinimo darbus

Kitąmet planuojama pradėti Seimo pirmųjų rūmų atnaujinimo darbus

Kitais metais tikimasi pradėti Seimo I rūmų rekonstrukcijos darbus.

Pasak Seimo Ryšių su visuomene skyriaus, tai yra būtini, tačiau papildomų šalies biudžeto lėšų nepareikalausiantys darbai. Rekonstrukciją planuojama atlikti panaudojant turto atnaujinimo programai skirtas lėšas, gautas pardavus Seimui nereikalingą turtą.

Seimo I rūmai nebuvo remontuoti nuo 1981 metų. Apie 30-40 procentų energetinių nuostolių kasmet patiriama per nesandarius I rūmų langus ir kiauras sienas. Tai - pagrindiniai viso Seimo rūmų komplekso šiluminės energijos nuostoliai.

"Per 6 praėjusio šildymo sezono mėnesius (2009 m. spalį - 2010 m. kovą) vidutinė vieno kvadratinio metro šildymo kaina Seimo I rūmuose buvo 5,32 Lt, o renovuotuose II rūmuose - tik 3,51 Lt už 1 m2. Turint omenyje, kad Seimo I rūmai yra didesni už II rūmus (atitinkamai 9 700 m2 ir 8 800 m2), akivaizdu, kad ir nuostoliai proporcingai yra didesni", - aiškina Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Seimo I rūmuose nebeveikia vėdinimo sistemos, todėl norint išvėdinti kabinetus tenka atidarinėti 1979 m. gamintus langus su mediniais rėmais.

"Deja, dėl persikreipusių senų rėmų atsiranda įtempimas ir dažnokai trūksta langų stiklai. Vien šiais metais dėl šios priežasties maždaug 50 jų teko keisti. Artėjant šaltajam metų laikui langų rėmus tenka prie staktos prisukti varžtais, nes kitaip jie sandariai neužsidaro, po to apklijuoti sandarinimo juostelėmis", - pažymima Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešime.

Jame nurodoma ir dar viena problema - visa Seimo I rūmų elektros instaliacija yra dvilaidė ir aliumininė. Laidai dėl senumo neatlaiko ir užsidega. Technologinių reikalavimų neatitinka įvadiniai ir paskirstomieji skydai - bet kuriuo metu gali įvykti avarija.

Seimo I rūmų rekonstrukcijos projektą planuojama įgyvendinti palaipsniui, priklausomai nuo sukauptų lėšų. Darbus planuojama pradėti kitų metų viduryje arba antroje jų pusėje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder