Klaipėda liks su nosimi?

Klaipėda liks su nosimi?

Uostamiesčio savivaldybė vakar išplatintame pranešime guodžiasi, jog nors operatyviai vykdo visus suskystintųjų gamtinių dujų terminalo (SGD) statybai būtinus darbus, nesulaukia, kada Vyriausybė tesės Klaipėdai duotos pažadus.

Anot Klaipėdos vicemero Artūro Šulco, vykstant šio valstybei svarbaus objekto, kuris dėl savo specifikos miestiečių yra vertinamas nevienareikšmiškai, statyboms, uostamiestis nepriekaištingai ir itin greitai įvykdė visus reikalavimus.

Pranešime akcentuojama, kad savivaldybės administracijos indėlis į projekto įgyvendinimą jame dalyvaujančių specialistų vertinamas kaip konstruktyvus bei operatyvus - SGD specialiojo plano rengėja UAB "Sweco Lietuva" padėkojo Klaipėdos vadovybei už operatyvumą, nes pirmasis statybos leidimas, skirtas parengiamiesiems dujotiekio statybos darbams pradėti, buvo išduotas trumpiausiais terminais. Laikinos statybos aikštelės ir laikino privažiavimo kelio teritorijos paruošimo bei įrengimo darbai pradedami nedelsiant.

"Savo ruožtu Vyriausybė neskuba tesėti atsakomųjų pažadų, ir tai pagrindas teirautis priežasčių", - pranešime cituotas A. Šulcas.

"Vakarų ekspresui" jis detalizavo, jog šis pareiškimas tiesiog yra signalas, jog Klaipėda nebegali pasitikėti savo partneriu.

"Tikrai nešantažuojame, nesame kategoriški, tačiau norisi priminti, jog Vyriausybė tikriausiai Klaipėdoje vykdys dar ne vieną jai svarbų projektą", - sakė vicemeras.

Jis primena, kad diskusijų dėl SGD terminalo statybų Klaipėdoje metu praėjusių metų pradžioje buvo fiksuota, kad sudarydamas sąlygas šiam prioritetiniam valstybės projektui įgyvendinti bei atsižvelgdamas į krovos objekto riziką, uostamiestis mainais laukia kompensavimo priemonių paketo. Tuomet buvo sutarta dėl keturių miestui reikšmingų projektų - trijų Baltijos prospekto sankryžų rekonstrukcijos, Pietinio aplinkkelio, naujo baseino statybų bei Klaipėdos pilies bastiono komplekso atkūrimo - pripažinimo valstybei svarbiais ekonominiais ir kultūriniais projektais bei atitinkamo finansavimo.

"Šiaip ne taip surastas finansavimas Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžos rekonstrukcijai, kuri mums pagal svarbą yra paskutinioji. O kitų dviejų sankryžų nesiteikta net į prioritetinių projektų sąrašus įtraukti, nors tai nieko nekainuotų, bet parodytų gerą valią. Baseinui finansavimas kol kas tik žadamas, žiūrėsime, kaip bus, kai mes baigsime savo namų darbus. Piliavietės pirmojo tvarkymo etapo konkursas jau du mėnesius svarstomas Viešųjų pirkimų tarnyboje. Visa tai tikrai nedidina pasitikėjimo", - dėstė A. Šulcas.

Beje, 2012-ųjų pradžioje su Andriaus Kubiliaus Vyriausybe buvo kalbėta ir apie galimybę finansuoti miesto socialinius ir ekonominius projektus iš kasmet skiriamos Uosto direkcijos gaunamo pelno dalies. Tačiau jau iškart po naujos Vyriausybės suformavimo tiek susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, tiek ir kiti centrinės valdžios atstovai pareiškė nematantys, jog reikia įsipareigoti kasmet dalį Uosto direkcijos pelno skirti Klaipėdai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder