Krašto apsaugos ministras ir grupė Seimo narių lankosi Afganistane

Krašto apsaugos ministras ir grupė Seimo narių lankosi Afganistane

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir grupė Seimo narių šeštadienį atskrido į Afganistaną, kur aplankys Lietuvos karius, tarnaujančius NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) operacijoje, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Vizito metu planuojami susitikimai su Afganistano gynybos ministerijos ir NATO ISAF vadovybės atstovais, taip pat su Goro provincijos gubernatoriumi, kitais pareigūnais.

Susitikimuose su ISAF ir Afganistano valdžios atstovais ketinama aptarti saugumo šalyje situaciją, Lietuvos karių išvedimo iš Goro provincijos planus, stovyklos perdavimo Afganistano valdžiai klausimą.

"Pagrindinis vizito tikslas yra susitikti su šiuo metu Afganistane tarnaujančiais kariais, susipažinti su jų tarnybos sąlygomis, vykdomomis užduotimis. Pastarąjį kartą Afganistane lankiausi prieš kelerius metus ir todėl įdomu pamatyti pokyčius šioje šalyje. Darbo susitikimų metu pagrindinį dėmesį skirsime Lietuvos karių išvedimo iš Goro provincijos klausimui", - prieš išvykdamas sakė ministras J. Olekas.

Kartu su krašto apsaugos ministru Afganistane taip pat lankosi Seimo nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas ir šio komiteto narys Darius Petrošius, Užsienio reikalų komiteto narys Kęstutis Masiulis, Biudžeto ir finansų komiteto atstovas Andrius Palionis, kariuomenės vadovybės ir krašto apsaugos ministerijos atstovai. Su delegacija taip pat keliauja muzikos grupės "G&G Sindikatas" atlikėjai, surengsiantys keletą koncertų Afganistane tarnaujantiems Lietuvos kariams.

Šiuo metu Afganistane tarnauja apie 260 Lietuvos karių. Didžioji jų dalis yra dislokuota Goro provincijoje. Kiti kariai tarnauja ISAF štabuose Kabule ir Herate, taip pat Kandaharo oro uoste, Afganistano pietuose Zabule.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder