Kšištofo Lavrinovičiaus poelgį pasmerkė ir URM

Kšištofo Lavrinovičiaus poelgį pasmerkė ir URM

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjo Kšištofo Lavrinovičiaus, sugalvojusio savo kuprinę pažymėti svastika, elgesį griežtai pasmerkė ir Užsienio reikalų ministerija. Prieš tai krepšininkas sulaukė griežto Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) įspėjimo.

"Užsienio reikalų ministerija griežtai smerkia bet kokius antisemitinio pobūdžio poelgius, kurstančius tautinę nesantaiką. Svarbu, kad Lietuvos krepšinio federacija nedelsdama tinkamai reagavo į incidentą. Tik visi kartu ugdydami visuomenės sąmoningumą ir jautrumą galime užkirsti kelią nesantaikos kurstymui mūsų šalyje", - rašoma URM pareiškime.

Lietuvos krepšinio federacija pabrėžia esanti sako prieš bet kokias antisemitizmo, tautinės ar kitokios diskriminacijos apraiškas ir apgailestauja bei atsiprašo dėl Kauno oro uoste kilusio incidento. "Visi Lietuvos rinktinės nariai vadovaujasi visuotinai priimtais žmogiškosios ir sportinės etikos principais, kurių vienas svarbiausių - pagarba visų tautybių ir religijų žmonėms", - skelbiama LKF išplatintame pareiškime.

Pats K. Lavrinovičius atsiprašo dėl savo neapgalvoto poelgio

"Gerbiu visų tautybių ir religijų žmones, nenorėjau nieko įžeisti. Labai apgailestauju ir atsiprašau dėl savo neapgalvoto poelgio", - sakė K. Lavrinovičius.

Pirmadienio vakarą Lietuvos rinktinė iš Kauno oro uosto turėjo išskristi į Europos čempionatą Slovėnijoje, tačiau dėl lėktuvo variklio gedimo skrydis buvo atidėtas. Kol krepšininkai laukė autobuso, turėjusio nuvežti juos į viešbutį, K. Lavrinovičius nusprendė savo kuprinę pažymėti svastikos simboliu, primena ELTA.

Sportininkas rašikliu išterliojo baltą kompanijos „Nike" logotipą.

Tokiu puolėjo elgesiu pasipiktinęs fotografas Augustas Didžgalvis kreipėsi į FIBA. Pasak lrytas.lt, tokiu sportininko elgesio pasipiktino ne tik fotografas.

Pilietis Danielis Lupshitzius kreipėsi į užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių, Lietuvos ambasadorių Izraelyje Darių Degutį ir Seimo narį Emanuelį Zingerį.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder