Lietuva planuoja įsigyti šarvuotų visureigių

Lietuva planuoja įsigyti šarvuotų visureigių

Rugsėjo 4-7 d. Lietuvos kariuomenės Gaižiūnų poligone (Jonavos r.) vyko Vokietijos „Daimler AG“ gaminamo šarvuoto visureigio „LAPV“ galimybių demonstracija.

Tai jau trečiasis kartas, kai šarvuotų visureigių gamintojai demonstracijos tikslais į Lietuvą atveža savo produkciją.

Birželio mėnesį „General Dynamics European Land Systems“ Lietuvoje demonstravo gaminamo šarvuoto visureigio „Eagle V“, o praėjusių metų spalio mėnesį JAV kompanija „Oshkosh Defence LCC“ – šarvuoto visureigio LAPV galimybes.

Kaip ankstesnių demonstracijų atveju, Lietuvos kariuomenė sudarė sąlygas naudotis karine infrastruktūra, kuri leidžia įvertinti visureigių galimybes: pravažumą, mobilumą, salono ergonomiką ir kt. Visureigio „LAPV“ galimybes vertino ne tik Lietuvos kariuomenės specialistai ir technikai, bet ir daliniuose tarnaujantys kariai.

Krašto apsaugos ministerija šarvuotų visureigių įsigijimą planuoja pradėti 2020 m. Šiuo metu ministerijos specialistai dalyvauja tokiose galimybių demonstracijose tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje, ir kaupia duomenis apie rinkoje esančius visureigius. Lietuvos kariuomenėje šiuo metu yra naudojami HMMWV ir Toyota „Land Cruiser 200“ šarvuoti visureigiai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder