Lietuvos zoologijos sodui vadovaus A. Didžiokas

Lietuvos zoologijos sodui vadovaus A. Didžiokas

Aplinkos ministerijos skelbtą konkursą Kaune įsikūrusio Lietuvos zoologijos sodo direktoriaus pareigoms užimti iš aštuonių pretendentų laimėjo Aurimas Didžiokas. Jis šiuo metu dirba VDU Kauno botanikos sodo direktoriaus pavaduotoju administracijai.

Daugiausia balų surinkęs 35 metų A. Didžiokas turi vadovavimo botanikos sodui patirties, yra baigęs verslo administravimo bakalauro ir žurnalistikos magistro studijas. Jo magistro diplominis darbas buvo skirtas universitetų botanikos sodų viešosios komunikacijos ypatumams.

Gerinti Lietuvos zoologijos sodo įvaizdį, stiprinti jo ryšius su visuomene – vienas iš tikslų, kuriuos kelia būsimasis šio sodo direktorius. Jis nusiteikęs pagerinti gyvūnų laikymo ir priežiūros sąlygas, didinti lankytojų srautus, pritraukti papildomų lėšų įgyvendinant įvairius projektus.

Kaip yra sakęs ministras Valentinas Mazuronis, Aplinkos ministerija siekia iš esmės pertvarkyti ir modernizuoti Lietuvos zoologijos sodą ir iš naujojo vadovo tikisi ne tik sumanumo, ryžto, vadybinių gebėjimų, bet ir užsidegimo šį sodą paversti šiuolaikiniu gamtosauginiu, edukaciniu, rekreaciniu centru, patraukliu ir pasididžiavimo vertu turizmo objektu.

Dabartinė vienintelio valstybinio mūsų zoologijos sodo būklė nebeatitinka šiuolaikinių reikalavimų ir labiau kelia gailestį čia laikomiems gyvūnams, nei skatina juos pažinti. Kai kurie voljerai pastatyti daugiau kaip prieš penkiasdešimt metų. Todėl vienas svarbiausių uždavinių - zoologijos sodą pertvarkyti taip, kad jis būtų kuo labiau pritaikytas prie jame įkurdintų gyvūnų natūralios aplinkos, išplėsti ir praturtinti ekspozicijas, sukurti daugiau ir patrauklių edukacinių bei poilsio zonų lankytojams. Kaip šie uždaviniai bus įgyvendinami, pasak Aplinkos ministerijos pranešimo, labai priklauso nuo naujojo direktoriaus pastangų ir gebėjimų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder