Ligitas Kernagis prašo generalinio prokuroro paaiškinimų

Ligitas Kernagis prašo generalinio prokuroro paaiškinimų

Gavęs Generalinės prokuratūros raštus, susijusius su generalinio prokuroro pavaduotojo Dariaus Raulušaičio kuruojamais ikiteisminiais tyrimais, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis prašo Generalinę prokuratūrą paaiškinti, kuriame prokuratūros rašte yra "pateikta komisiją klaidinanti informacija dėl ikiteisminio tyrimo, susijusio su banku "Snoras" kuravimo".

L. Kernagis cituoja generalinio prokuroro Dariaus Valio komisijai pateiktą šių metų kovo 23 d. raštą. Jame, anot jo, yra teigiama: "Atsižvelgiant į šio tyrimo svarbą, numatomą sudėtingumą ir tai, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas ir dėl korupcinių nusikaltimų (piktnaudžiavimo tarnyba), jį organizuoti pagal nustatytą kompetenciją buvo pavesta Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentui, kurį pagal generalinio prokuroro įsakymą "Dėl kompetencijos pagal Lietuvos Respublikos prokuratūros veiklos sritis nustatymo" kuruoja generalinio prokuroro pavaduotojas D. Raulušaitis".

Tačiau vėlesniame šių metų balandžio 5 d. generalinio prokuroro D. Valio rašte yra teigiama, pasak L. Kernagio, kad "šie teiginiai neatitinka tikrovės ir yra klaidinantys visuomenę".

Pasak jo, rašte rašoma, kad "Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro pavaduotojas D. Raulušaitis niekada nekuravo ikiteisminio tyrimo dėl galimo valstybės tarnautojų piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, neteisėtai atskleidžiant duomenis apie numatomą banko "Snoras" veiklos tyrimą. Šį ikiteisminį tyrimą atlieka ir organizuoja Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai. Vadovaujantis generalinio prokuroro įsakymu "Dėl kompetencijos pagal Lietuvos Respublikos prokuratūros veiklos sritis nustatymo", kuruoti nurodytą departamentą yra priskirta kito generalinio prokuroro pavaduotojo kompetencijai, o jo nesant - Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro kompetencijai".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder