Linas Linkevičius: "Lietuva pasirengusi siekti sklandaus daugiamečio ES biudžeto įgyvendinimo"

Linas Linkevičius: "Lietuva pasirengusi siekti sklandaus daugiamečio ES biudžeto įgyvendinimo"

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasveikino ES Tarybai pirmininkaujančios Airijos ir Europos Parlamento bei Europos Komisijos prezidentų pranešimą dėl politinio susitarimo dėl daugiamečio ES biudžeto 2014-2020 metais.

"Tai - labai svarbios žinios. Lietuva sveikina šį pranešimą ir nori padėkoti pirmininkaujančiai Airijai bei anksčiau pirmininkavusioms šalims, Europos Parlamentui ir Europos Komisijai už pastangas pasiekti šį susitarimą. ES Tarybai pradėsianti pirmininkauti Lietuva yra pasiruošusi tęsti darbus Europos augimo klausimais, o daugiametis biudžetas yra pagrindinė priemonė įgyvendinti augimo, jaunimo užimtumo, mokslinių tyrimų ir inovacijų tikslus”, - sakė ministras L. Linkevičius.

Anot ministro, kai tik susitarimas bus patvirtintas, nuo liepos 1 d. ES Tarybai pradedanti pirmininkauti Lietuva yra pasiruošusi dirbti Taryboje ir su Europos Parlamentu bei siekti, kad visi reikalingi teisės aktai būtų priimti laiku.

Patvirtinus susitarimą, ES Tarybai pirmininkaujanti Lietuva turės susitelkti ties daugiau nei 70 teisės aktų, kuriais bus užtikrinamas ES lėšų skyrimas įvairioms sritims.

Kaip ELTA jau skelbė, Europos Komisijos (EK) pirmininkas Žozė Manuelis Barozas (Jose Manuel Barroso) ketvirtadienį pranešė kad pavyko pasiekti politinį susitarimą dėl 2014-2020 metų Europos Sąjungos (ES) biudžeto.

Pasak EK pirmininko, susitarti pavyko per skubų EK, Europos Parlamento (EP) ir Airijos, kuri šiuo metu pirmininkauja ES, susitikimą. Biudžetą dar turi oficialiai patvirtinti 754 EP nariai.

Ž. M. Barozas aukšto lygio susitikimą sušaukė ketvirtadienio rytą, prieš prasidedant 27 ES valstybių vadovų susitikimui. EK pirmininkas sakė, kad dėl šio susitarimo padidės investicijos Europoje. Airijos ministras pirmininkas Enda Kenis (Enda Kenny) pabrėžė, kad dabar svarbu biudžeto lėšas skirti efektyvioms programoms, kurios padėtų sumažinti nedarbą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder