Linas Linkevičius: NATO veiksmus reikia vertinti kompleksiškai

Linas Linkevičius: NATO veiksmus reikia vertinti kompleksiškai

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Rusijai nėra jokio pagrindo oro policijos naikintuvų skaičiaus sumažinimo traktuoti kaip NATO silpnumo ženklo, nes Aljanso dėmesys Baltijos valstybėms nemažėja.

Ministro teigimu, įvertinus visas Aljanso pastangas didinti Baltijos šalių apginamumą, situacija klostosi Lietuvos naudai - čia vyksta NATO karių pratybos, rudenį pradės veikti Aljanso vadavietė, bus dislokuota amerikiečių sunkioji technika.

"Viskas vyksta labai sklandžiai taip, kaip sutarta Velse (NATO viršūnių susitikimo metu - ELTA). Oro policijos misija išlieka tokia pat efektyvi kaip ir buvo ir niekas neturėtų abejoti jos efektyvumu", - Eltai telefonu sakė L. Linkevičius, pridurdamas, kad daryti išvadas apie NATO veiksmus vien iš Baltijos šalių oro policijos misijos būtų nekorektiška.

L. Linkevičiaus teigimu, Rusijos interpretacijos apie NATO veiksmus dažniausiai persmelktos propaganda, kurios nevertėtų vertinti rimtai, o kariniai Maskvos veiksmai Kaliningrado srityje ir kituose regionuose su Aljanso priemonėmis nesusiję.

"Aš nematau priežasčių, kad ji (oficiali Rusijos reakcija, - ELTA.) būtų, nes nieko tokio neįvyko. Oro policija yra tik policija ir ne daugiau. Mums žymiai svarbiau koviniai mokymai, pratybos, sąveika karių, štabas, įrangos dislokavimas", - kalbėjo ministras.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder