Loreta Graužinienė apie policijos pareigūno žūtį Telšių rajone: išvadas turi padaryti struktūros vadovai

Loreta Graužinienė apie policijos pareigūno žūtį Telšių rajone: išvadas turi padaryti struktūros vadovai

Po tragiškai pasibaigusio iškvietimo dėl smurto artimoje aplinkoje Telšių rajone, kai žuvo kelių patrulis, padaryti išvadas ir keisti situaciją turi šios struktūros vadovai, sako Seimo Pirmininkė "darbietė" Loreta Graužinienė. 

Interviu "Žinių radijui" Seimo vadovė nebuvo linkusi vertinti situacijos, ar pakankamai rūpinamasi pareigūnų saugumu tarnybos metu. Pasak jos, tai daugiau vidiniai policijos sistemos klausimai, nes reikia žinoti pasirengimo lygį, darbo krūvio ir jėgos paskirstymą ir pan. 

"Man sunku spręsti, čia turi spręsti vadovybė, komisaras. Jie ir turi atsakyti į tuos klausimus, o tų nelaimių būna, tai tikrai yra laba skaudi nelaimė, lieka tik užjausti artimuosius ir jį pažinojusius žmonės. (...) Bet tas išvadas turi padaryti tos struktūros vadovai ir turi atrasti priemonių keisti tą situaciją", - teigė Seimo vadovė. 

L. Graužinienė atkreipė dėmesį į profsąjungų išsakytus priekaištus. 

ELTA primena, kad praėjusį penktadienį, 17.38 val., buvo gautas pranešimas, kad Telšių rajono Tryškių miestelyje sūnus smurtauja prieš motiną. Policijos pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, įtariamasis pasipriešino policijos pareigūnui. Grumtynių metu įtariamasis (gimęs 1990 m.) peiliu į kaklą mirtinai sužalojo 36-erių metų Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro vyriausiąjį patrulį Liudą Šimkų. Kartu su juo buvusi pareigūnė nesužalota. 

Įtariamasis buvo sulaikytas netoliese įvykio vietos, jis nesužalotas, sulaikytas ir uždarytas į Telšių areštinę. Įtariamajam nustatytas 0,21 prom. girtumas, jis anksčiau teistas. Teismas jį leido suimti maksimaliam 3 mėnesių terminui. 

Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas po tarnybinio patikrinimo išvadų dėl Telšių policijos pareigūno žūties neatmeta galimybės kelti ir asmeninės policijos vadovų atsakomybės klausimo. Pasak ministro, tai turėtų paaiškėti po šiuo metu atliekamo tarnybinio patikrinimo išvadų. Savo ruožtu policininkų profesinė sąjunga siūlo kalbėti apie finansavimo policijai didinimą bei pareigūnų praktinių įgūdžių tobulinimą. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder