"Maximos" vadovų komentarai įsiutino latvius

"Maximos" vadovų komentarai įsiutino latvius

Po „Maximos“ prekybos centro vadovų pareiškimų apie tragediją Zuolitūdėje, socialiniuose tinkluose pasigirsta vis daugiau raginimų boikotuoti šiuos prekybos centrus.

Latvijos gyventojai masiškai siunčia elektroninius laiškus, kuriuose ragina Lietuvos Prezidentę Dalią Grybauskaitę paveikti bendrovės poziciją, skelbia DELFI.lv.

Savo pasipiktinimą „Maximos“ vadovybės pareiškimais išsakė ir nemažai Latvijos politikų ir įtakingų visuomenės veikėjų, tarp jų buvo ir Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius, ūkio ministras Danielis Pavliutas, Latvijos gerovės ministrė Ilzė Vinkėlė, parlamentarai Lolita Čiganė, Janisas Dombravas, Ainaras Cilinskis, Karlis Seržantas, buvęs politikas Janis Iesalniekas, žmogaus teisių gynėja Elizabeta Krivcova, žurnalistė Gunta Sloga ir kiti.

Dauguma iš jų teigia, jog daugiau nebeapsipirkinės „Maximos“ parduotuvėse ir paragino šią bendrovę boikotuoti.

E. Rinkevičius teigia, jog diplomatiniais kanalais susiekė su Lietuvos užsienio reikalų ministerija ir perdavė informaciją apie „Maximos“ veiklą Latvijoje.

„Labiausiai šokiravo arogantiškas „Maxima Latvia“ vykdomojo direktoriaus nenoras prisiimti jokios atsakomybės dėl tragedijos Zuolitūdėje“, – tokį įrašą socialiname tinkle „Twitter“ paliko E. Rinkevičius.

Lietuvos ambasadorius Latvijoje Ričardas Degutis ketvirtadienį buvo iškviestas į Latvijos Užsienio reikalų ministeriją.

„Faktą patvirtinti galiu, bet komentarai bus Vilniuje“, - DELFI sakė ambasadorius.

Kaip rašoma ru.delfi.lv, ambasadorius iškviestas pasiaiškinti dėl „Maxima Latvia“ vadovo G. Jasinsko atsisakymo prisiimti atsakomybę dėl tragedijos Rygos „Maximoje“.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė patvirtino, kad ambasadorius buvo iškviestas dėl „Maxima Latvia“ vadovo pasisakymų.

„Ambasadorius dar kartą išreiškė užuojautą ir apgailestavimus dėl įvykusios tragedijos. URM atsiriboja nuo verslo subjektų komentarų“, - DELFI teigė ji.

Internetu besinaudojantys latviai pradėjo masiškai siuntinėti laiškus Lietuvos Prezidentės kanceliarijai.

Nuorodas į laišką, kurį reikėtų pasiųsti Lietuvos prezidentės kanceliarijai, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė ir Europos Parlamento narė Sandra Kalnietė, Europos Komisijos atstovybės Latvijoje atstovė spaudai Sanita Emberga, buvęs ūkio ministras Artis Kamparas, politologė Iveta Kažoka, PBK laidų vedėja Natalija Vasiljeva ir daug kitų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder