Merų algos neadekvačios. O paprastų žmonių?

Merų algos neadekvačios. O paprastų žmonių?

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas pritarė siūlymui didinti pareigines algas merams ir vicemerams, nes dabar jos esą neadekvačios. Lyg kitų žmonių atlyginimai yra labiau adekvatūs.

Padidinti algas merams ir vicemerams pasiūlė parlamentarai Milda Petrauskienė, Valentinas Bukauskas ir Algimantas Dumbrava.

„Merų ir jų pavaduotojų darbo užmokestis iki šiol buvo neadekvatus jų vykdomoms funkcijoms bei daug mažesnis, palyginti su kitų šalies politikų ir valstybės pareigūnų darbo užmokesčiu“, - teigė politikai, o Socialinių reikalų ir darbo komitetas su tuo visiškai sutiko.

Siūloma nustatyti, kad išrinktiems merams ir paskirtiems vicemerams alga būtų didesnė. Tačiau projekte neįvardijama, kiek konkrečiai. Dėl konkrečių dydžių turėtų apsispręsti pačios savivaldybės, tačiau pataisoje numatyta, kiek algas būtina padidinti mažiausiai ir kiek galima daugiausiai.

Jei projektui pritars ir Seimas, didesnių savivaldybių (daugiau kaip 100 tūkst. gyventojų) merai galėtų gauti 2,6 tūkst. eurų (dabar - 1,5 tūkst. eurų), vicemerai - 2 tūkst. eurų (1,3 tūkst. eurų), o mažesnių (iki 100 tūkst. gyventojų) savivaldybių merų algos galėtų didėti nuo 1,3 iki 2,3 tūkst. eurų, vicemerų - nuo 1,1 iki 1,9 tūkst. eurų.

Beje, pataisomis taip pat siūloma nustatyti, kad merų ir vicemerų savivaldybių tarybų sprendimais nustatytos algos gali būti keičiamos (aišku, tik didėjimo kryptimi) ne anksčiau kaip kitais kalendoriniais metais.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder