Ministras nelinkęs atšaukti naujos ir neteisėtos stojimo į aukštąsias mokyklas tvarkos

Ministras nelinkęs atšaukti naujos ir neteisėtos stojimo į aukštąsias mokyklas tvarkos

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis nelinkęs atšaukti naujos stojimo į aukštąsias mokyklas tvarkos, kurią trečiadienį Vyriausiasis administracinis teismas pripažino neteisėta.

Naujoji tvarka, aktuali dabartiniams vienuoliktokams turėjo įsigalioti nuo 2014-tųjų. Pagal ją konkursinis balas būtų skaičiuojamas pagal keturis dalykus, o norintieji patekti į nemokamą vietą universitetuose turėtų pasiekti nustatytą užsienio kalbos mokėjimo lygį, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

„Teismo sprendimus mes privalome gerbti ir, manau, tą darysime. Sudarysime darbo grupę. Suprantate, kad turim dvi problemas. Pirma: nemažai vaikų jau pasirinko savo programą, jau pusę metų mokosi pagal tą naują programą. Antra problema – kažką darant iš naujo turi, reikia iš naujo persitarti su savo socialiniais partneriais, t.y. pačias mokiniais. Reikia perkalbėti su Rektorių konferencija, Mokytojų mokyklų vadovų sąjunga ir kitais subjektais“, – LRT televizijos naujienų tarnybai ketvirtadienį sakė Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder